Boulevard Rodrigo de Bastidas
Een toeristische attractie in Santa Marta, de malecón de Bastidas. Vanaf de boulevard die is vernoemd naar de sticht van de stad kijk je uit over heel de baai en het voor de kust gelegen eilandje El Morro. De boulevard telt de nodige restaurants en barretjes. 
 
Museo del Oro
In dit in 2014 opgeknapte pand dat vroeger door de douane werd gebruikt, is nu het Goudmuseum van Santa Marta gevestigd. Het museum presenteert een uitgebreide collectie Tayrona voorwerpen zoals keramiek en goud. Als je van plan bent om naar Ciudad Perdida te gaan dan is een maquette van de 'verloren stad’ hier een leuk souvenir. 
 
La Quinta de San Pedro Alejandrino  
Vijf kilometer ten zuidoosten van het historische centrum staat Quinta de San Pedro Alejandrino. Het 17e eeuwse huis geniet met name bekendheid omdat Simon Bolívar hier zijn laatste dagen doorbracht. In deze eeuw zou het huis ook dienen als productiehuis voor rum, honing en ruwe suiker. Bolívar wordt gezien als één van de belangrijkste historische figuren van Zuid-Amerika aangezien hij zes landen heeft bevrijd op de Spanjaarden. Zijn sterfdag, 17 december 1830, wordt dan ook nog ieder jaar gevierd in Colombia.  Tegenwoordig is Museo Bolivariano er gevestigd. Het museum presenteert kunst gedoneerd door verschillende Zuid-Amerikaanse artiesten. Mis evenmin de tuinen. 

 

Terug naar introductie Santa Marta


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring