Vervoer naar Salamanca

Salamanca kent een verbinding met de snelle trein (AVE) en is vanuit Madrid binnen een halfuur bereikbaar. Madrid ligt op 109 km ten zuidoosten van Salamanca en als je met de bus of auto gaat dan is het ruim twee uur rijden. Ávila bevindt zich op 109 km ten zuidoosten van Salamanca en Valladolid op 121 km in noordoostelijke richting.
Het busstation van Salamanca bevindt zich ten noordwesten van het Plaza Mayor op 13 minuten lopen. Het treinstation bevindt zich in noordoostelijke richting van het centrale plein op 15 minuten lopen. 

Vervoer in Salamanca

Alle bezienswaardigheden binnen het compacte centrum van Salamanca bevinden zich op loopafstand van de Plaza Mayor. Als je met de auto naar Salamanca gaat, is het handig om te weten dat er drie parkeergarages zijn die aan de rand liggen van het oude centrum; het historisch centrum is autovrij.

Klimaat Salamanca 

Salamanca kent een klimaat met warme zomers en relatief koude winters. In de zomermaanden ligt de dagtemperatuur gemiddeld iets onder de 30 graden, terwijl het 's avonds afkoelt tot iets onder de 20 graden. Salamanca kent een vrij lange winter die loopt van november tot maart. Het toeristische hoofdseizoen loopt van april tot september. 
  


 

Terug naar introductie Salamanca


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring