Vervoer naar Salamaca
Salamanca kent een verbinding met de snelle trein (AVE) en is vanuit Madrid al binnen een halfuur bereikbaar. Als je met de bus of auto gaat is het ruim twee uur rijden vanuit de hoofdstad. Het busstation van Salamanca ligt ten noordwesten van het Playa Mayor op 10 minuten lopen. Het treinstation bevindt zich in noordwestelijke richting van het centrale plein op een kwartiertje lopen. 

Vervoer in Salamanca
Alle bezienswaardigheden binnen het compacte centrum van Salamanca bevinden zich op loopafstand van de Plaza Mayor. Als je met de auto naar Salamanca gaat, is het handig om te weten dat er drie parkeergarages zijn die aan de rand liggen van het oude centrum; het historisch centrum is autovrij.

Klimaat Salamanca 
Salamanca kent een klimaat met warme zomers en relatief koude winters. In de zomermaanden ligt de dagtemperatuur gemiddeld iets onder de 30 graden; 's avonds koelt het af tot onder de 20 graden. Salamanca kent een vrij lange winter die loopt van november tot maart. Het toeristische hoofdseizoen loopt van april tot september. 
  


 

Terug naar introductie Salamanca


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring