Vervoer naar Puno
Puno ligt op 391 kilometer van Cusco en op 1335 kilometer van Lima. De busterminal (Terminal Terreste) ligt op 1,5 kilometer ten zuidoosten van de Plaza de Armas. Puno kent ook een treinstation dat in verbinding staat met Cusco. Gezien de hogere tarieven kiezen de meeste reizigers voor de bus. De busrit vanuit Cusco is prachtig inclusief de tussenstops bij eenvoudige Andesmarktjes langs de snelweg. Op 45 minuten van Puno (bij de stad Juliaca) ligt een luchthaven die in verbinding staat met steden als Lima, Cusco en Arequipa, 

Vervoer in Puno
De stad is goed aan te lopen waarbij Plaza de Armas, het treinstation en de haven bij het Ticacameer handige referentiepunten vormen. 

Klimaat Puno
Het klimaat van Puno wordt bepaald door de hoogte en de ligging aan het Titicacameer. Overdag is het met een graadje of 20 en een stralende zon vaak goed toeven, zowel in de stad als op het meer. 's Avonds dalen de temperaturen sterk tot zelfs onder het vriespunt. Typerend voor het klimaat van Puno is ook de droogte wat in combinatie met slecht watermanagement al voor de nodige problemen heeft gezorgd.

 

 
 

Terug naar introductie Puno


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring