Vervoer naar Lima
KLM vliegt van Schiphol rechtstreeks naar Lima in 12 uur; de terugvlucht kent een tussenstop in Parijs. De prijzen bij KLM variëren van 700 tot circa 1000 euro. AirEuropa vliegt via Madrid in ongeveer 17 uur naar Lima vanaf 700 euro. De internationale luchthaven van Lima is Aeropuerto Internacional Jorge Chávez gelegen op 12 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum. Vanaf deze luchthaven vertrekken ook de meeste binnenlandse vluchten. Een officiële taxi naar het centrum of naar Miraflores kost zo’n 50 soles. Als je avontuurlijk bent ingesteld, dan kun je ook een goedkopere taxi aanhouden buiten het vliegveldterrein. Wil je verder door Peru reizen, dan kun je kiezen voor de bus. Lima heeft niet één centraal busstation maar telt meerdere busterminals. Elk kantoor runt zijn eigen station en het is daarom zaak goed te letten op de plek waar je bus vertrekt wanneer je de kaartjes koopt. De meeste stations vind je rond de Javier Prado Este in La Victoria. Betrouwbare en luxe busmaatschappijen zijn onder meer Cruz del Sur en Oltursa. 

Vervoer in Lima
De lokale minibusjes (ook wel micros of combis genoemd) zijn goedkoop en makkelijk in gebruik; je kunt in- en uitstappen waar je maar wilt. Een ritje kost tussen de 0,50 en 2 soles. Een grote, groene bus (nummer 73A) rijdt van het centrum van de stad door Miraflores en naar Barranco. Sinds januari 2011 is er een eerste metrolijn operatief die loopt van Grau naar Villa El Salvador - overigens geen plekken waar je als toerist direct iets te zoeken hebt. Meer heb je aan Bus Metropolitano, een snelbus die rijdt vanuit het centrum via San Isidro en Miraflores naar Barranco. Doordat deze bus zijn eigen baan heeft op de brede Paseo de la Republica gaat dit een stuk sneller dan de combis. Om aan boord te kunnen moet je eenmalig een pasje kopen voor circa 5 soles. 
Op iedere 1000 inwoners van Lima zouden maar liefst 24 taxi’s zijn; uitgaande van 9 miljoen inwoners betekent dit ruim 200.000 taxi’s! En dit zijn alleen nog maar de officiële taxi’s; er rijden ook nog ontelbare onofficiële taxi's. Vanzelfsprekend zijn de geregistreerde taxi’s over het algemeen veiliger, maar ook duurder. Je kunt een taxi bellen of instappen bij een taxistandplaats, bijvoorbeeld bij het winkelcentrum in Miraflores. Veel taxi’s in Lima hebben geen meter, dus zorg ervoor dat je van tevoren een prijs overeenkomt. Na zonsondergang kun je rekenen op een hoger bedrag. 

Veiligheid Lima
Lima is een Latijns-Amerikaanse metropool en dat brengt automatisch bepaalde veiligheidsrisico's met zich mee. Een van de veiligste gebieden van Lima is Miraflores waar je zowel overdag als 's avonds op de meeste plekken prima uit de voeten kunt. Als je 's avonds wat grotere afstanden moet afleggen in Miraflores (bijvoorbeeld als je wilt gaan eten aan het strandgedeelte beneden) dan is een taxi aan te bevelen. 

Klimaat Lima
Lima kent een gematigd klimaat. De hoge luchtvochtigheid zorgt in de winterperiode (juni tot en met september) voor een aanhoudende mist waardoor de lucht bijna altijd grijs is. De temperatuur ligt dan rond de 15 graden. De zomermaanden (december tot en met maart) daarentegen zijn zonnig met temperaturen van 22 tot 27 graden. In januari maak je de meeste kans op zon. Regenen doet het gedurende deze maanden praktisch niet. De vrij milde temperaturen kunnen door de vochtige lucht wel een stuk feller aanvoelen.


 

Terug naar introductie Lima


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring