Vervoer naar Huacachina

Huacachina ligt op 5 kilometer van Ica in het zuidoosten van Peru. Er is een geasfalteerde weg naar het dorp en daardoor is het makkelijk bereikbaar. Vanuit Ica kun je een taxi of een motortaxi nemen en dan ben je in ongeveer tien minuten in Huacachina. Vanuit Lima gaan er dagelijks bussen naar Ica. Peru Hop is een busmaatschappij die direct van en naar Huacachina rijdt. Peru Hop rijdt zeven dagen per week en je kunt vanuit Huacachina naar Arequipa en Cusco of naar Paracas en Lima.  
 

Overnachten in Huacachina

Er zijn verschillende hotels en hostels voorhanden in Huacachina. De prijzen liggen gemiddeld iets hoger dan in andere plaatsen in Peru. Er zijn luxere hotelresorts met zwembad wat in de snikhete middagen geen overbodige luxe is. Het oudste nog bestaande hotel is Hotel Massone. Dit gebouw in koloniale stijl met haar rode muren werd in de jaren '20 van de vorige eeuw gebouwd.  

Klimaat Huacachina

Huacachina ligt midden in de woestijn en het regent er bijna nooit. Houd rekening met een woestijnklimaat met hoge temperaturen overdag en lage temperaturen in de avonduren.

Geld Huacachina

Er is een ATM in Huacachina, die je vind bij het Huacachinero hostel. Maar het komt vaak voor dat er geen geld beschikbaar is. Zorg dus voor voldoende cash.

Terug naar introductie Huacachina


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring