Vervoer naar Chichicastenango 

Vanuit Antigua is het circa 2 uur en vanuit Guatemala-Stad 2,5 uur rijden met de bus naar Chichicastenango. Vanuit Panajachel bij Lago de Atitlán is het 1,5 uur rijden. Vanuit Quetzaltenango is het ongeveer 2 uur rijden naar Chichicastenango. 

Vervoer in Chichicastenango

In het vrij bescheiden Chichicastenango kun je lopend prima uit de voeten. Dit geldt ook voor het iets buiten de stad gelegen Pascual Abaj dat op een paar kilometer ten zuiden van het centrale plein is gelegen.
 

Veiligheid Chichicastenango

Zakkenrollerij is zeker een aandachtspunt op de zeer drukke markt van Chichi met al zijn zijpaadjes. Wees ook voorbereid op de nodige hotelagenten. Deze tussenpersonen leven volledig van hotelcommissies en houd er rekening mee dat je direct aangesproken kan worden zodra je een stap met je bagage in de stad zet. Wees verder attent op berovingen als je wat meer geïsoleerde plekken gaat bezoeken zoals de begraafplaats. 
 

Klimaat Chichicastenango

Je kunt Chichicastenango het hele jaar door bezoeken. De temperaturen kunnen schommelen tussen 30 graden overdag en 10 graden gedurende de avonden en nachten. Neem dus ook warmere kleding mee. 
 
 

Terug naar introductie Chichicastenango


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring