Vervoer naar Cartagena

KLM vliegt in 13-17 uur van Schiphol naar Cartagena. Een retourticket vanaf 800 euro, zeker geen slechte prijs. Vanuit steden als Bogotá, Medellín of Cali kun je ook kiezen voor binnenlandse vluchten via Copa Airlines.
Wie met de bus van Bogotá naar Cartagena reist, doet daar ongeveer 20 uur over (circa 50 euro voor busticket afhankelijk van maatschappij en comfort). Vanaf het vliegveld (Crespo) en vanaf de busterminal van Cartagena vertrekken (pendel)bussen naar het centrum. Als je kiest voor een lokale bus (deze vertrekken aan de achterkant van de busterminal) betaal je aanzienlijk minder voor het ritje naar het centrum. Gezien de geringe afstand naar het centrum (twee kilometer) is een taxi ook goed betaalbaar.
 

Vervoer in Cartagena

Het oude centrum van Cartagena met z'n vele pittoreske straten en pleinen zijn bij uitstek geschikt om te voet te verkennen. Verblijf je in Getsemaní dan loop je in 5-10 minuten naar het historische centrum en in een klein halfuurtje naar het fort Castillo de San Felipe de Barajas. Wandelen naar Bocagrande is wat pittiger maar voor de wandelaars onder ons prima te doen; reken op ongeveer driekwartier waarbij de stevige zon wel een aandachtspunt is. In het romantische Cartagena mag de koets niet onvermeld blijven. In El Centro zijn die op elk plein van betekenis voorhanden. Als je 's avonds bij het uitgaan wat grotere afstanden overbrugt dan is een taxi aan te bevelen. Zorg er wel voor dat je van tevoren een schappelijke prijs afspreekt, want de chauffeurs schromen niet om toeristen af te zetten.

Veiligheid Cartagena

Cartagena is over het algemeen veilig voor toeristen. Dit geldt in het bijzonder voor de ommuurde stad en andere toeristische gebieden. Houd wel in je achterhoofd dat de lokale bevolking arm is in vergelijking met de toeristen en niet zelden zonder werk zit. Dit merk je bijvoorbeeld in de toeristenwijk Getsemaní waar overdag en 's avonds groepjes mannen rondhangen die wel eens wat willen roepen. Verder kun je de bekende ritselaars en ventors tegen het lijf lopen die iets willen verkopen. 
 

Klimaat Cartagena

Cartagena kent een tropisch, droog klimaat met een gemiddelde temperatuur van 29 graden. Je bent welhaast verzekerd van zon en warmte. Hoewel het erg warm kan zijn, houdt een heerlijk verkoelend zeebriesje het toch aangenaam, met name 's avonds van december tot februari. De meeste regen valt van april tot mei en van oktober tot november. December tot april geldt als de droogste periode.  
 

Terug naar introductie Cartagena


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring