Vervoer naar Cali

Het ligt voor de hand dat je op Bogotá landt. Vanaf hier kun je de bus pakken naar Cali. Reken op ongeveer 25 dollar en 12 uur reistijd. Een binnenlandse vlucht vanuit de hoofdstad naar Cali is gemakkelijker en sneller. Je arriveert dan op het vliegveld Palmaseca op 16 km ten noordoosten van de stad gelegen. Om de tien minuten vertrekt daar een minibusje die je in een halfuur naar het centrum brengt voor een paar dollar. Naar het centrum met een taxi kost ongeveer 13 dollar. 

Vervoer in Cali

De busterminal van Cali ligt in noordoosten van de stad. Vanuit het centrum rijden er veel bussen naar toe en een taxi doet het voor een paar dollar. Vanaf het busstation vertrekken bussen naar o.m. Bogotá, Medellín, Pasto en de nabijgelegen koloniale trekpleister Popayán. Door de relatief vlakke ligging van Cali, is rondslenteren in het centrum overdag goed te doen.

Veiligheid Cali

Cali is in vele opzichten een typisch grote Latijns-Amerikaanse stad. Dat betekent dat het chaotisch kan aanvoelen en veiligheidsrisico's kent. Wie door het centrum loopt zal minder toeristen en beveiliging tegenkomen dan in Cartagena of Bogotá. Overdag kun je prima door het oude gedeelte slenteren of de grote Avenida Sexta aflopen. 's Avonds wordt dit door de locals afgeraden en kun je je beter per taxi verplaatsen.  

Klimaat Cali

Het klimaat van Cali is tropisch met een temperatuur die schommelt tussen de 24 en 30 graden. De meeste droge periodes vormen december tot februari en juli tot augustus. Cali kent twee regenseizoenen: van maart tot mei en van oktober tot november. De regenbuien zijn kort maar heftig. En wat betreft het uitgaansklimaat: als je naar Cali komt om te stappen, kom dan in het weekend, doordeweeks is er beduidend minder actie. 
 

Terug naar introductie Cali


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring