Vervoer naar Medellín

Vanaf de luchthaven van Bogotá sta je met een binnenlandse vlucht in een uur in Medellín. Je kunt een vliegticket (ruim 100 euro) boeken via de maatschappij Copa Airlines. Een nog goedkopere manier om deze afstand te overbruggen is per bus. Daar staat wel 8 -10 uur voor, afhankelijk van het verkeer onderweg. Wil je tijdens de trip genieten van het landschap? Neem dan de Expreso Brasilia die overdag rijdt, maar ook de nachtbus is geen gekke optie. 
Gelegen bij Rionegro op 35 kilometer van Medellín is Aeropuerto Internacional José María Córdova de tweede belangrijkste luchthaven van het land. Vanaf de luchthaven rijdt een bus richting Medellín. Dwars door de groene heuvels om vervolgens te stoppen bij een bushalte langs de autoweg niet al te ver van het centrum. Maar geen zorgen, de taxi's wachten je al op, als het goed is.

Vervoer in Medellín

Het metrosysteem steekt eenvoudig in elkaar. Met één kaartje (te koop bij het loket van het metrostation) kun je zover reizen als je maar wilt.  Dat wil zeggen zolang je het uitgangspoortje niet uitloopt. Houd wel rekening met de tijden 's avonds, want na 23:00 uur kan het zomaar zijn dat de metro je niet meer terugbrengt. In Medellín zijn twee grote busstations: in het noorden en zuiden van de stad. Ook taxi's loodsen je door de stad.  

Veiligheid Medellín

Medellín heeft een enorme slag gemaakt op het gebied van veiligheid. In het tijdperk van Pablo Escobar, in de jaren 80 en begin jaren 90, was Medellín nog één van de gevaarlijkste steden ter wereld. Dat neemt niet weg dat een grote Latijns-Amerikaanse stad als Medellín altijd wel zijn veiligheidsrisico's kent. Houd in het historisch centrum van Medellín rekening met daklozen en verslaafden op straat. Overdag is de situatie hier vanwege de drukte en de nodige beveiliging heel anders, maar 's avonds kan het dreigender overkomen voor wie hier rondloopt. Qua accommodatie kun je dan ook beter in andere buurten verblijven.

Klimaat Medellín

Medellín wordt met reden 'De Stad van de Eeuwige Lente' genoemd. Dat maakt dat het er het hele jaar door goed toeven is. Medellín kent geen specifiek droog- of regenseizoen, maar tussen maart en mei en van september tot november regent het bovengemiddeld. Een fikse regenbui moet dan op de koop genomen worden.


 

Terug naar introductie Medellín


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring