Vervoer naar Medellín
Vanaf de luchthaven van Bogotá sta je met een binnenlandse vlucht in een uur in Medellín. Je kunt een vliegticket (ongeveer 100 euro) boeken via de maatschappij Copa Airlines. Een nog goedkopere manier om deze afstand te overbruggen is per bus waar ongeveer 8 -10 uur voor staat afhankelijk van het verkeer onderweg. Wil je tijdens de trip genieten van het landschap? Neem dan de Expreso Brasilia die overdag rijdt, maar ook de nachtbus is geen gekke optie. 
Aeropuerto Internacional José María Córdova is de tweede belangrijkste luchthaven van het land ,gelegen bij Rionegro op 35 kilometer van Medellín. Vanaf de luchthaven rijdt een bus richting Medellín dwars door de groene heuvels om vervolgens te stoppen bij een bushalte langs de autoweg niet al te ver van het centrum. Maar geen zorgen, want de taxi's staan je al op te wachten.   

Vervoer in Medellín
Het metrosysteem steekt eenvoudig in elkaar. Met één kaartje (te koop bij het loket van het metrostation) kun je zover reizen als je maar wilt; dat wil zeggen zolang je het uitgangspoortje niet uitloopt. Houd er wel rekening mee dat de metro 's avonds tot maar elf uur rijdt. In Medellín zijn twee grote busstations: in het noorden en zuiden van de stad. Ook taxi's loodsen je door de stad.  

Veiligheid Medellín
Medellín heeft een enorme slag gemaakt op het gebied van veiligheid. In het tijdperk van Pablo Escobar in de jaren 80 en begin jaren 90 was was het nog één van de gevaarlijkste steden ter wereld. Dat neemt niet weg dat een grote Latijns-Amerikaanse stad als Medellín altijd veiligheidsrisico's kent. In het historisch centrum van Medellín zul je bijvoorbeeld veel daklozen en verslaafden op straat zien. Overdag is dit vanwege de drukte en de vele beveiliging geen probleem, maar 's avonds kan dit bedreigender overkomen. Qua accommodatie kun je dan ook beter in andere buurten verblijven waar 's avonds ook relaxt rondgelopen kan wordne.

Klimaat Medellín
Medellín wordt met reden 'De Stad van de Eeuwige Lente' genoemd. Dat maakt dat het er het hele jaar door goed toeven is. Medellín kent geen specifiek droog- of regenseizoen, maar tussen maart en mei en van september tot november regent het bovengemiddeld en een fikse regenbui moet dan op de koop genomen worden.


 

Terug naar introductie Medellín


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring