Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Tien tips om dagelijks Spaans te gebruiken

Heb je flink je best gedaan om Spaans te leren, en ben je bang om alles te vergeten? De beste manier om je Spaans op peil te houden, is om dagelijks met de taal in aanraking te komen. In dit artikel vind je tien tips om dagelijks Spaans te gebruiken.


1. Volg het nieuws in het Spaans
Begin je dag met een kopje café con leche en lees het nieuws in het Spaans. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van websites van kranten als El País en El Mundo. Veel kranten bieden ook handige apps waarmee je het nieuws kunt volgen.

2. Maak aantekeningen in het Spaans
Schrijf kleine dagelijkse notities voor jezelf in het Spaans. Bijvoorbeeld je boodschappenlijstje (lista de compras), je to-do-list en de citas in je agenda.

3. Luister naar Spaanstalige muziek of podcasts
Luisteren naar muziek of podcasts in het Spaans is een makkelijke manier om je luistervaardigheden te oefenen, bijvoorbeeld terwijl je onderweg bent naar je werk. Bekijk ook eens ons overzicht van de beste podcasts voor beginners en gevorderden.

4. Stel je devices in het Spaans in
Door de taal van je telefoon, tablet of laptop in het Spaans te wijzigen, kom je meerdere keren per dag met de Spaanse taal in aanraking. Het is hiervoor natuurlijk wel belangrijk dat je Spaans al op een redelijk niveau is.

5. Kook in het Spaans
Gebruik Spaanstalige recepten om heerlijke gerechten te bereiden met een zuidelijk tintje. Geen Spaans kookboek in huis? Tientallen YouTubers en bloggers helpen je de lekkerste Spaanse recepten op tafel te toveren.

6. Kijk televisie in het Spaans
Het kijken van Spaanse films en series is een hele makkelijke manier om dagelijks met de taal in aanraking te komen. Je kunt jezelf extra uitdagen door de ondertiteling aan te passen. Kijk bijvoorbeeld eerst met Nederlandse ondertiteling, daarna met Spaanse en zet vervolgens de ondertiteling uit. We zetten eerder de leukste Spaanstalige series op Netflix voor je op een rij.

7. Lees in het Spaans
Het lezen van boeken is een handige manier om aan je talenkennis te werken. Zware literaire werken kunnen zelfs voor gevorderden lastig zijn, maar gelukkig zijn er Spaanse boeken voor ieder niveau. Liever iets kortere teksten? Uiteraard kun je ook kiezen voor tijdschriften in het Spaans.

8. Volg je interesses in het Spaans
Wil je alles weten van kunst, geopolitiek, oude auto's of films? Wat je interesse ook is: er is bijna altijd wel een socialmediakanaal in het Spaans over te vinden. Volg dus
 Spaanse en Latijns-Amerikaanse kanalen die je aanspreken. Zo wordt je newsfeed dagelijks gevuld met Spaanstalige berichten.

9. Maak gebruik van apps
Wil je dagelijks actief werken aan je grammatica en vocabulaire? Er zijn tientallen gratis apps waarmee je kunt oefenen. Wij zetten eerder de beste apps om Spaans te leren voor je op een rij.

10. Spreek Spaans met anderen
De beste manier om je Spaans bij oefenen, is uiteraard om de taal te spreken. Zoek daarom een intercambiopartner bij jou in de buurt. Spreek af voor een drankje of bezoek samen een Spaanstalig evenement.Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring