Spaanstalige Wereld Agenda

Festival Internacional Cervantino in Guanajuato

11-10-2023


Vaak aangehaald als de grootste culturele happening van Mexico en Latijns-AmerikaFestival Internacional Cervantino in Guanajuato. Vernoemd naar de auteur van Don Quichot richt het festival zich op uiteenlopende artistieke creaties in de Spaanstalige wereld. 


Activiteiten Cervantino

Festival Internacional Cervantino serveert theater, opera, film, kunstvoorstellingen, ballet, concerten en dansvoorstellingen. Ook zijn er talrijke straatoptredens met dansers en clowns in de hoofdrol. Verder komen grote internationale delegaties naar Guanajuato om op te treden. Zo verzorgen in 2017 ruim 300 gerenommeerde Franse artiesten optredens op het gebied van dans, muziek, theater en circus. Naast cultuur staat Cervantino ook bekend om zijn uitbundige feesten. Studenten en festivalgangers die bezit nemen van de talrijke sfeerrijke pleintjes van Guanajuato om te dansen, muziek te maken, te drinken en te flirten. 

Locaties Cervantino

De schilderachtige smalle straatjes, pleintjes en de talrijke koloniale gebouwen van Guanajuato vormen een prachtdecor voor Cervantino. Tot de 70 locaties die zijn aangewezen voor het theaterfestival behoren juweeltjes als Teatro Ju├írez, La Universidad en Teatro Cervantes. Het is een feest om tussen al dit moois van voorstelling naar voorstelling te slenteren. Reis je in oktober naar het mooie Guanajuato? Reserveer dan tijdig je accommodatie want de hotels zitten dan tjokvol. 

Periode: 11 oktober - 29 oktober 


terug naar agenda

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring