Quepos staat al jaren bekend als het sportviscentrum van Costa Rica. Daarnaast is Quepos een populaire en betaalbare uitvalsbasis voor het veelbezochte Parque Nacional Manuel Antonio. Een extra bonus is het gezellige uitgaansleven met een goed aanbod restaurants en bars.

Oriëntatie Quepos
Het bescheiden centrum van Quepos kent een klassiek Spaans blokkensysteem met calles en avenidas wat verraadt dat de Spanjaarden langs zijn geweest. In de jaren 30 van de vorige eeuw stond Quepos in het teken van de bananenindustrie, maar in 1980 kwam hier abrupt een einde aan toen de bananenplanten werden getroffen door de schimmelziekte. De bananen werden opgevolgd voor palmolie waarvoor speciaal palmbomen uit Afrika werden geïmporteerd. Inmiddels verdient Quepos zijn geld vooral met toerisme en de nabijheid van Parque Nacional Manuel Antonio legt de bescheiden havenstad geen windeieren. De weg naar het populaire nationale park begint in het zuidoosten van de stad. Het gezellige, wat rommelige centrum van Quepos ligt tegen een heuvel aan tegenover de zee. In het noorden gaat het centrum over in Boca Vieja, een eenvoudig vissersdorp aan de Playa Cocal.    

Sportvissen en andere outdoor activiteiten in Quepos
In het zuiden van Quepos bevindt zich de jachthaven, het vertrekpunt voor sportvistours. Costa Rica geniet een grote reputatie bij sportvissers, want van alle visplaatsen die het land rijk is, biedt Quepos de meeste mogelijkheden: van eenvoudige vistochten tot uitgebreide expedities die met gemak in de honderden dollars kunnen lopen. Als je eenmaal 30 km van de kust bent uitgevaren, dan kan het visfeest beginnen. De vraag is niet of je iets gaat vangen maar wat je allemaal gaat vangen: tonijn, een zeilvis of misschien wel een blauwe marlijn van een paar honderd kilo, de ultieme hoofdprijs. Handig om te weten, december tot april wordt aangemerkt als de beste visperiode. Ben je niet zo van het vissen dan zijn er gelukkig genoeg andere outdoor activiteiten te beleven. Paardrijden of misschien wel kajakken terwijl je de zee afspeurt naar dolfijnen? En in de rivieren Narjanjo en Savegre kun je ook nog wildwatervaren. Savegre staat zelfs bekend als één van de mooiste rafting plekken van Costa Rica.  

Het gezellige centrum van Quepos
Hoewel steeds meer toeristen Quepos weten te vinden, heerst er nog een authentieke sfeer dankzij de vele locals die er nog wonen. In tegenstelling overigens tot het buurdorp Manuel Antonio waar Costa Ricanen een minderheid vormen. Het centrum van Quepos kan op het eerste gezicht bouwvallig en eenvoudig ogen, maar het herbergt wel een levendig uitgaansleven. Ook vind je verscheidene budgethotels en tal van andere toeristische voorzieningen als supermarkten en banken. Het centrum komt vooral 's avonds tot leven. Het bescheiden Quepos biedt dan een verrassend gevarieerd restaurantaanbod met o.m. sodas, cevicherias em Mexicaanse restaurants. Neem voor lokale en zeer betaalbare eetadresjes (of om sappig fruit in te slaan op weg naar het strand) ook een kijkje op de Mercado Central. Ook op stapgebied (na tienen) is er genoeg te beleven. Een koude Cerveza Imperial kan gedronken worden in verscheidene bars, discotheken, clubs en casino's.

  


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring