Quepos staat al jaren bekend als het sportviscentrum van Costa Rica. Daarnaast is Quepos een populaire en betaalbare uitvalsbasis voor het veelbezochte Parque Nacional Manuel Antonio. Een extra bonus is het gezellige uitgaansleven met een goed aanbod restaurants en bars.

Oriëntatie Quepos

Het bescheiden centrum van Quepos kent een klassiek Spaans blokkensysteem met calles en avenidas wat verraadt dat de Spanjaarden langs zijn geweest. Vanaf de jaren 30 van de vorige eeuw draaide het Quepos helemaal om de bananenindustrie. In 1980 eindigde dit abrupt toen de bananenplanten werden getroffen door een schimmelziekte. De bananen werden opgevolgd voor palmolie waarvoor speciaal palmbomen uit Afrika werden geïmporteerd. Inmiddels verdient Quepos zijn geld vooral met toerisme. De nabijheid van Parque Nacional Manuel Antonio  legt de bescheiden havenstad wat dat betreft geen windeieren. De weg naar het populaire nationale park begint in het zuidoosten van de stad. Het gezellige, wat rommelige centrum van Quepos ligt tegen een heuvel aan tegenover de zee. In het noorden gaat het centrum over in Boca Vieja, een eenvoudig vissersdorp aan de Playa Cocal.    

Sportvissen en andere outdoor activiteiten 

In het zuiden van Quepos bevindt zich de jachthaven. Het vertrekpunt voor sportvis tours. Costa Rica geniet een grote reputatie bij sportvissers en van alle visplaatsen die het land rijk is, kent Quepos de meeste mogelijkheden. Je kunt er eenvoudige vistochten doen maar ook gaan voor uitgebreide expedities die makkelijk in de honderden dollars kunnen lopen. Als je eenmaal 30 km van de kust bent uitgevaren, kan het visfeest echt gaan beginnen. De vraag is niet zozeer of je iets gaat vangen maar wat je allemaal gaat vangen: tonijn, een zeilvis of misschien wel een blauwe marlijn van een paar honderd kilo? De ultieme hoofdprijs. Handig om te weten, december tot april wordt aangemerkt als de beste visperiode. Ben je niet zo van het vissen dan zijn er gelukkig nog genoeg andere outdoor activiteiten te beleven in Quepos. Paardrijden of geef je de voorkeur aan kajakken terwijl je de zee afspeurt naar dolfijnen? En in de rivieren Narjanjo en Savegre kun je ook nog gaan wildwatervaren. Savegre staat zelfs bekend als één van de mooiste rafting plekken van Costa Rica.  

Het gezellige centrum van Quepos

Hoewel steeds meer toeristen Quepos weten te vinden, heerst er nog een authentieke sfeer. Dit is mede de danken aan de vele locals die er nog wonen. In tegenstelling tot het buurdorp Manuel Antonio waar Costa Ricanen inmiddels een minderheid vormen. Het centrum van Quepos oogt op het eerste gezicht bouwvallig en eenvoudig, maar ze herbergt wel een levendig uitgaansleven. Ook vind je er verscheidene budgethotels en tal van andere toeristische voorzieningen als supermarkten en banken. Het centrum dat vooral 's avonds tot leven komt, kent een een verrassend en gevarieerd restaurantaanbod. Van sodas tot cevicherias en Mexicaanse restaurants. Neem voor lokale en zeer betaalbare eetadresjes (of om sappig fruit in te slaan op weg naar het strand) ook zeker een kijkje op de Mercado Central. Na tienen is het tijd om te stappen. Een koude cerveza Imperial laat zich goed smaken in een van de vele bars, discotheken, clubs en casino's.

  


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring