Manuel Antonio is de dichtstbijzijnde uitvalsbasis voor het zeer populaire Parque Nacional Manuel Antonio. Het dorpje heeft weinig om het lijf, maar wie hier in de groene heuvels verblijft, heeft niet veel meer nodig dan het park en het voortreffelijke uitzicht op de groene baai en de paradijselijke stranden.

Kustlijn Manuel Antonio

Het stadje Manuel Antonio
De meeste reizigers arriveren uit Quepos en vandaar overbrug je het laatste stuk naar Manuel Antonio via bochtige bergwegen waaraan verschillende luxehotels prijken. Wie een stukje gaat wandelen zal het bescheiden centrum van het dorp vinden aan de rand van Playa Espadilla. Verwacht geen bezienswaardigheden of uitgaansplekken, met een geïmproviseerd marktje en een aantal openluchtrestaurantjes zal je het moeten doen. Maar de charme van Manuel Antonio moet natuurlijk vooral gezocht worden in schitterende omgeving met haar formidabele uitzichten vanuit de groene heuvels. Stel je maar eens voor dat je aan het einde van de dag vanuit je hangmat uitkijkt op het groene regenwoud en de blauwe Pacifische Oceaan in combinatie met een heerlijk zacht zeebriesje. Ben je een budgetreiziger houd dan in Manuel Antonio rekening met hogere hoteltarieven. De investering overigens meer dan waard, want deze paradijselijke omgeving zal je niet snel vergeten. Voor goedkopere overnachtingsmogelijkheden en uitgaansvertier kun je overigens ook uitwijken naar Quepos.    

Nationaal Park Manuel Antonio

Voor wie hoog in de heuvels verblijft, kan overdag op zijn gemakje naar het nationale park lopen, wat de temperaturen zijn hoog gezien het tropische klimaat van dit gebied. Op de bergweg is het overigens een komen en gaan van taxi's en microbussen, iets om in je achterhoofd te houden voor de terugweg, omhoog. Als je in het hoogseizoen (december t/m april) het park in het weekend bezoekt, vertrek dan extra vroeg in de ochtend. Naast de vele buitenlandse toeristen trekken ook de ticos er dan massaal op uit. Parque Nacional Manuel Antonio vind je naast Playa Espadilla. Hoewel het dit kleine nationale park bekend staat als zeer toegankelijk geldt dit niet direct voor de entree. Het laatste stuk ernaar toe dient pootje badend, door de monding van de Río Camaronera, overbrugd te worden heen om bij de toegangspoort te komen (reken op water tot kniehoogte). Maar als je die 'hindernis' eenmaal hebt genomen dan ben je ook echt in het paradijs gearriveerd!

Stranden en activiteiten buiten het nationale park
Het eerder genoemde Playa Espadilla (ook bekend als Playa Primera) is een gratis strand nabij het nationale park aan en ook veel bezocht door Costa Ricanen zelf. Het water is er ruig en niet direct geschikt om te zwemmen, maar voor surfen en bodysurfen daarentegen weer super. Je kunt er ook surfplanken en andere surfbenodigdheden huren wat het strand geliefd maakt bij beginnende surfers. In de omgeving van Manuel Antonio zijn volop outdoor activiteiten te ondernemen waaronder kajakken, raften, duiken en sportvissen.

 


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring