Manuel Antonio is de dichtstbijzijnde uitvalsbasis voor het zeer populaire Parque Nacional Manuel Antonio. Het dorpje heeft weinig om het lijf, maar wie hier in de groene heuvels verblijft, heeft dan ook niet veel nodig. Met het park en het voortreffelijke uitzicht op de groene baai en de paradijselijke stranden heb je weinig anders nodig.

Kustlijn Manuel Antonio

Het stadje Manuel Antonio

De meeste reizigers arriveren in Manuel Antonio vanuit Quepos. Vandaar wordt het laatste stuk via bochtige bergwegen waaraan verschillende luxehotels prijken overbrugd. Wie een stukje gaat wandelen in Manuel Antonio zal het bescheiden centrum van het dorp vinden aan de rand van Playa Espadilla. Verwacht geen bezienswaardigheden of uitgaansplekken, met een geïmproviseerd marktje en een aantal openluchtrestaurantjes zul je het moeten doen. De charme van Manuel Antonio ligt dan ook in haar schitterende omgeving en formidabele uitzichten vanuit de groene heuvels. Stel je maar eens voor dat je aan het einde van de dag vanuit je hangmat uitkijkt op het groene regenwoud en de blauwe Pacifische Oceaan met een heerlijk zacht zeebriesje! Ben je een budgetreiziger? Houd dan rekening met beduidend hogere tarieven voor je accommodatie in Manuel Antonio. Maar als je het kan missen de investering meer dan waard. Deze paradijselijke omgeving zul je niet zo snel vergeten. Tip. Wijk voor goedkopere overnachtingsmogelijkheden en uitgaansvertier uit naar Quepos.   

Het nationaal park Manuel Antonio

Voor wie hoog in de heuvels verblijft, kan overdag op zijn gemakje naar het nationale park lopen. Bedenk dat de temperaturen hoog zijn gezien het tropische klimaat van dit gebied. Op de bergweg is het een komen en gaan van taxi's en microbussen, iets om in je achterhoofd te houden voor de terugweg, omhoog als je het wandelen beu bent. Bezoek je het park tussen december en april in het hoogseizoen?  Vertrek dan vooral extra vroeg in de ochtend. Want naast de vele buitenlandse toeristen zijn ook de ticos dan van de partij. Parque Nacional Manuel bevindt zich naast Playa Espadilla. Het kleine nationale park mag dan bekend staan als zeer toegankelijk, dit geldt niet direct voor de entree. Dat wil zeggen dat je het laatste stukje pootje badend (reken op water tot kniehoogte) door de monding van de Río Camaronera moet overbruggen. Maar als je deze 'hindernis' eenmaal hebt genomen dan ben je ook echt in het paradijs gearriveerd!

Stranden en activiteiten buiten het nationale park

Het eerder genoemde Playa Espadilla nabij het nationale park is een gratis strand. Ook bekend als Playa Primera een populair strand bij Costa Ricanen. Het water is er ruig en niet direct geschikt om te zwemmen. Maar voor surfen en bodysurfen daarentegen weer super. Het strand is geliefd bij beginnende surfers en je kunt er ook surfplanken en andere surfbenodigdheden huren. Je kunt er ook prachtige zonsondergangen verwachten en een wandeling in dit fraaie decor is een aanrader. Voor wie het strand bezoekt kan het beste toeslaan op doordeweekse dagen gezien de drukte in het weekend. In de omgeving van Manuel Antonio zijn de nodige outdoor activiteiten te ondernemen waaronder kajakken, raften, duiken en sportvissen.

 


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring