Parque Nacional Manuel Antonio is het kleinste maar meest geliefde nationale park van Costa Rica. En dat heeft alles te maken met de paradijselijke stranden, de weelderige regenwouden en de rijke flora en fauna verdeeld over een opmerkelijk klein oppervlak. Apen lopen je hier tegemoet. 

Strand Manuel Antonio

Entree en trails Manuel Antonio

Naast het gratis strand Playa Espadilla bevindt zich de entree voor Parque Nacional Manuel Antonio. Om bij de entree te komen moet je nog wel even een monding overbruggen; via pootjebaden of met een bootje tegen een kleine vergoeding. De goed aangegeven trails starten bij Playa Espadilla Sur. Het eerste strand in het park waar je tegen aanloopt. Een van de trails brengt je in een uur naar de Punta Catedral. Een voormalig eiland dat onderdeel van het vaste land is geworden: tombolo. De trail voert naar een 100 meter hoge heuvel waarvandaan je een formidabel uitzicht wacht op het groene woud, de bountystranden, de zee en de rotseilanden voor de kust. Slechte foto's maken is hier eigenlijk onmogelijk! Een mooie bijkomstigheid van deze wandeling is dat je verzekerd bent van een ontmoeting met een (brutaal) kapucijnaapje.

De stranden van Manuel Antonio

Het nationale park Manuel Antonio is uitgerust met drie prachtige stranden die allemaal in verbinding staan met de trails. Het eerste strand is Playa Espadilla Sur. Een vrij rustig strand waar je verkoeling kunt zoeken in de schaduw van de bomen. Houd wel rekening met ruige golven en een soms gevaarlijke stroming. Het tweede strand, Playa Manuel Antonio, is nog mooier. Het strand loopt in een halve maan, heeft wit zand en wordt geflankeerd door een groen weelderig regenwoud waaruit nieuwsgierige aapjes opduiken (houd je spullen in de gaten!). Zwemmen of snorkelen in het smaragdgroene, warme water is hier een waar feest. Dit is zo'n strand waar het maar moeilijk afscheid van nemen is! Het derde strand is het wat minder toegankelijke Playa Puerto Escondido. Verkijk je hier niet op op de getijde die snel kan opkomen. Ook bij dit strand vind je een fraaie mirador.  

Flora en Fauna van Manuel Antonio

Naast de stranden is fauna één van de grote trekpleisters van Parque Nacional Manuel Antonio. Je kunt er bijvoorbeeld drie van de vier Costa Ricaanse apensoorten vinden: doodshoofdaapjes, brulapen en kapucijnaapjes. Een ontmoeting met deze laatste aap ligt in Manuel Antonio het meest voor de hand. Maar het park herbergt ook luiaards, slangen, lachvalken, iguanas (ook deze laten zich met regelmaat zien), zeilvissen en krabben, om maar wat voorbeelden te noemen. En voor de vogelaars: in Manuel Antonio huizen 184 vogelsoorten. Voor wie echt alles te weten wilt komen over het dierenleven in het park en de kans op een ontmoeting met een tropisch schepsel wilt vergroten, laat zich begeleiden door een lokale gids. Ook de flora in het park is gevarieerd te noemen: mangroven, manzanillo (een giftige strandappelboom) of bijvoorbeeld koraalriffen waar met regelmaat dolfijnen en walvissen opduiken.

 


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring