Parque Nacional Volcán Poás is het best bezochte nationale park van Costa Rica. En daar zijn goede verklaringen voor. Parque Nacional Volcán Poás geldt als een van de toegankelijkste parken van Costa Rica. Bezoekers komen allemaal voor hetzelfde: het uitzicht op de adembenemende Poás-vulkaan. 

Uitkijkpunt Nationaal Park Poas

Rit naar Parque Nacional Volcán Poás

Voerend door een prachtig Costa Ricaans berglandschap is de rit naar Parque Nacional Volcán Poás al een waar genoegen. Onderweg passeer je koffievelden en weiden met vee die Zwitsers aanvoelen. Kijk ook naar beneden waar valleien en rivieren zich ontwaren. Wie vanuit San José komt, kan zich verkijken op de reistijd. Hoewel de afstand maar 55 kilometer is, ben je door de slingerende wegen al snel drie uur zoet. Maar eigenlijk hoort deze enerverende reis bij de totale Poás-ervaring. Maar ben je eenmaal aangekomen bij de parkeerplaats dan is het nog maar vijf minuten lopen naar de ultieme climax: één van 's werelds grootste kraters!

Het uitzicht op de vulkaan

Lopend naar het platform zul je ruikend al snel kennis maken met de vulkaan. En dat is niet per se prettig. Tenzij je houdt van de geur van ouderwetse stinkbommetjes...Maar dit alles wordt volledig goed gemaakt zodra je bent aangekomen bij het platform. Je eerste blik geworpen hebt op het gifgroene kratermeer onder je: Laguna Botos. Let ook goed op de oranje kleur aan de rand van het meer. De boosdoener van de onsmakelijke geur! Deze ingestorte krater is maar liefst 300 meter diep en 1,6 kilometer breed. Op heldere dagen (bewolking is helaas geen uitzondering) kijk je niet alleen uit op deze actieve krater. Ook de Grote Oceaan en de Caribische Zee liggen in het verschiet. De slapende 2705 meter hoge Poás-vulkaan kende zijn laatste serieuze erupties tussen 1952 en 1954. In 2014 liet de vulkaan voor het laatst van zich spreken. Gassen van 250 meter werden toen de lucht in geworpen. 

Andere bezienswaardigheden in het park

Aangezien de meeste bezoekers uitsluitend komen voor het uitkijkpunt zou je bijna vergeten dat Parque Nacional Volcán Poás nog meer te bieden heeft. Vanaf de Poás-vulkaan is het een korte wandeling naar Laguna Botos die je vanaf het platform ongetwijfeld al hebt zien liggen. Het Botos-meer bevindt zich in een uitgedoofde krater. En omgeven door nevelwoud met bijzondere mossen en bromelia's. Een andere route die je kunt volgen is El Sendero de la Escalonia. Een pad die voert door dicht bos om uit te monden bij de parkeerplaats. Daar loont het de moeite om een kijkje te nemen in het bezoekerscentrum. Ook de fauna wordt vaak over het hoofd gezien. Zo leven er in het nationale park 79 vogelsoorten als de bontgekleurde kolibrie. Net als verscheidene zoogdieren waaronder coyotes en de Poás-eekhoorn.

 


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring