Vervoer naar Costa Rica

Als je naar Costa Rica reist, is het waarschijnlijk dat je arriveert op Aeropuerto Internacional Juan Santamaría  (SJO) in de omgeving van San JoséDe belangrijkste luchthaven van Costa Rica bevindt zich bij de stad Aljuela op 18 km van de Costa Ricaanse hoofdstadBij het vliegveld staan verschillende taxi's en bussen opgesteld die je in 20 minuten naar de hoofdstad brengen. Daarvandaan kun je vrijwel alle binnenlandste bestemmingen per bus kunt bereiken. Bij de stad Liberia nabij Nicaragua bevindt zich nog een andere luchthaven die zowel internationale als binnenlandse vluchten verzorgt: Aeropuerto Internacional Daniel Oduber Quirós

Vervoer in Costa Rica

Vrijwel elke plaats in Costa Rica is goed bereikbaar met de bus tegen scherpe prijzen. Voor langere afstanden kun je ook kiezen voor luxere bussen die geboekt kunnen worden bij verschillende maatschappijen. Wie een auto wil huren kan dat het beste doen in de hoofdstad. Houd wel rekening met de wilde Costa Ricaanse rijstijl als je je op de weg gaat begeven.

Veiligheid Costa Rica

Costa Rica staat bekend als een relatief veilig en stabiel land. In de hoofdstad San José is diefstal een aandachtspunt. Wees in de avonduren attent in de buitenwijken. 

Vaccinaties Costa Rica 

Costa Rica kent geen verplichte inentingen. Vaccinaties tegen bijvoorbeeld hepatitis A en DTP worden aanbevolen; benader hiervoor instituten als de GGD. Naast zonnecrème zijn insectwerende middeltjes geen overbodige luxe.

Tijd Costa Rica

In de winter is het 7 uur vroeger dan in Nederland en België (in de zomer is dit 8 uur).

Telefoneren Costa Rica

Het internationale toegangsnummer van Costa Rica is 506. Als je belt vanuit Nederland of België begin je met de toegangscode '00' en vervolgens het landnummer '506'. Als je vanuit Costa Rica naar Nederland of België belt, draai je '00' gevolgd door '31' (Nederland) of '32' (België).

Reisdocumenten Costa Rica

Nederlanders en Belgen hebben een paspoort nodig dat bij aankomst in ieder geval zes maanden geldig is. Verder kan gecontroleerd worden of er een geldig retourticket aanwezig is. Voor een verblijf tot 90 dagen is geen visum vereist. In het vliegtuig (of bij de grens) dient een registratiedocument (Tarjeta de Ingreso) ingevuld te worden.

Klimaat Costa Rica

Costa Rica kent een tropisch klimaat met verschillende klimaatzones als gevolg van de hoogteverschillen. De seizoenen van Costa Rica zijn als volgt onder te verdelen: droogseizoen/zomer (van december tot april) en het regenseizoen/winter (van mei tot november). De meeste regen valt aan de Caribische kust aan de hellingen. De gemiddelde temperatuur op het laagland aan de kust ligt op gemiddeld 27 graden. Het regenseizoen heeft ook zo zijn voordelen. Costa Rica is dan erg groen en het is er veel minder toeristisch wat je ook merkt in je portemonnee. 

Geld Costa Rica

De munteenheid van Costa Rica is de Costa Ricaanse colón (CRC). Hiernaast is de dollar een veel gebruikt betaalmiddel. Op de twee internationale vliegvelden zijn geldautomaten waar je kunt pinnen. In de steden, in het bijzonder in de hoofdstad San José, zijn ook voldoende mogelijkheden om geld op te nemen; neem wel altijd je creditcard mee voor het pinnen.  
1 euro = 731,11 CRC (richtkoers) 

Elektriciteit Costa Rica

Een adapter of wereldstekker is nodig voor de aansluiting van elektrische apparaten. De stopcontacten zijn berekend op stekkers met twee platte pinnen. 

 

Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring