Vervoer naar San José

Europese Maatschappijen als KLM en Iberia vliegen in 16-20 uur naar naar San José. Een retourticket, met tussenstop, doet 800-1000 euro. Je arriveert dan op de belangrijkste luchthaven van Costa Rica: Aeropuerto Internacional Juan Santamaría, op 18 km ten noordwesten van San José. Bij het nationale vliegveld staan verschillende taxi's en stadsbussen opgesteld die je in een minuut of 20 naar de Costa Ricaanse hoofdstad brengen.
Binnenlandse vluchten en internationale vluchten naar Panama en Nicaragua vertrekken doorgaans vanaf 
Aeropuerto Internacional Tobías. Deze luchthaven bevindt zich op 8 km ten noordwesten van San José.
Voor wie met de bus arriveert in San José of juist verder wil reizen. Grote busterminals zijn Coca-Cola Terminal, Terminal San Carlos, Gran Terminal del Caribe en Terminal Musoc.

Vervoer in San José

De bus is een veelgebruikt vervoermiddel in San José. De bus is goedkoop, maar wil nog wel eens stoppen. Taxi's zijn evenmin duur. Maar bedenk dat taxichauffeurs als wilde beesten door de stad crossen. Oordeel zelf! Met het eenrichtingsverkeer in het centrum van San José ben je overigens lopend vaak nog sneller. 
 

Veiligheid San José

In het centrum van San José is vooral diefstal een aandachtspunt. 's Avonds is een taxi aan te bevelen. Wees extra attent bij de grote busterminals in de westelijke buitenwijken.  
 

Klimaat San José

Eeuwige lente is veel gehoorde kwalificatie voor het klimaat van San José. Hoewel de stad zich in een tropische zone bevindt, zorgt de hoogte voor gerieflijke temperaturen die schommelen tussen de 12 en 28 graden. In de zomermaanden kan het heet zijn met maximale temperaturen van 31 graden. In de maanden december en januari kunnen de temperaturen incidenteel zakken tot 9 graden. 
 
 

Terug naar introductie San José


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring