Op maar 19 kilometer ten zuiden van de toeristische badplaats Alicante vinden we Elche. Veel onbekender, maar ook met genoeg charmes. Elche staat vooral op de kaart vanwege haar palmenbos, het grootste van Europa. Maar ook de archeologische historie, de fietsroutes langs de rivier, de plaatselijke gastronomie en de Elchestranden maken de stad aantrekkelijk voor bezoekers. Daarnaast is Elche de schoenenstad van Spanje: maar liefst 4 van de 10 schoenen in Spanje worden er geproduceerd. Genoeg redenen dus om Elche aan te doen. 

Palmbos Elche

Palmenbos van Elche

Elche wordt aan drie kanten omringd door palmbomen. Naar schatting zijn het er tweehonderduizend stuks. De palmen van Elche worden vaak als één palmenbos aangeduid. In werkelijkheid zijn er tientallen boomgaarden en tuinen gescheiden door evenveel straten en muren verspreid door de stad. Goed om te weten dat de meeste boomgaarden gratis toegankelijk zijn, terwijl andere juist met vaste tijden en entree werken. Tot de laatste categorie hoort Huerto del Cura. De entree bedraagt 6 euro. De investering waard. Deze botanische tuin telt namelijk volop bezienswaardigheden. Zoals palmbomen van ruim 300 jaar. De hoofdrol is weggelegd voor Palmera Imperial. Goed voor een gewicht van ruim 10 ton. Een verwijzing naar een bezoek van keizerin 'Sissy' van Oostenrijk. 

Dame van Elche

Wat minder bekend bij het grote publiek, maar Elche is ook de vindplaats van Dama de Elche - een kalkstenen buste. Zij staat voor een Iberische dame behangen met sieraden. Men vermoedt dat ze dateert uit de 4e of 5e eeuw voor Christus. In 1897 was het een kind die de buste op 2 kilometer ten zuiden van de stad in La Alcudia vond. Later ontdekte men dat het beeld werd gebruikt als bewaarplaats voor urn. Het origineel van de 'Dame van Elche' is te bekijken in het Archeologisch Museum in Madrid. Maar het is goed om te weten dat in Elche Museo Arquelógico y de Historia de beste kopie bekeken kan worden vervaardigd met een unieke lasertechniek. 

 


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring