Écija is één van de alleroudste steden van Andalusië. Haar hoogtepunt bereikte ze in het Romeinse tijdperk waarvan verschillende opgravingen getuigen. In de 18e eeuw drukten adelijke families hun stempel op het huidige aangezicht. Opvallend genoeg behoort het bescheiden Écija wat betreft inwoners tot de grootste stad in oppervlakte van de provincie Sevilla.  


Rijke historie

De geschiedenis van Écija gaat helemaal terug tot het Tartessos tijdperk in de 8e eeuw v.Chr.. Haaraar glorietijd bereikte ze tijdens de Romeinse periode, toen Augusta Firma Astigi geheten. Maar ook in het Visigotische en Moorse tijdperk bleef ze een belangrijk cultureel en religieus centrum. Verschillende archeologische overblijfselen getuigen van het rijke verleden van Écija. Zoals het in 2002 opgegraven Romeinse beeldhouwwerk Amazona Herida. In de 18e eeuw woonden 40 adelijke families in Ecija. Zij bouwden er driftig op los wat voor een groot deel het huidige aangezicht van de stad heeft bepaald. Écija telt in totaal 46 monumenten. Daartoe behoren maar liefst 11 barokke torenspitsen en 17 paleizen. 

Semana Santa, gastronomie en handwerk

Écija is net als Carmona en Sevilla vermaard om haar Semana Santa vieringen. In Écija worden ze opgesierd door prachtige barokke beelden. Met haar eigen gazpacho kent Écjija ook een unieke gastronomie. Verder zijn er tal van andere streekgerechten die je kunt proberen. Écija kent ook een rijke handwerktraditie gekenmerkt door unieke producten, metalen en materialen. Met circa 40.000 inwoners mag Écija bescheiden zijn, dit geldt allerminst voor haar oppervlakte. Met 979 km² zelfs de grootste stad van de provincie Sevilla. Liefhebbers van actief toerisme kunnen zich aan en rondom de Río Genil uitleven met kanovaren, hiking en paardrijden. Bezoek je Écija in de zomermaanden? Wees gewaarschuwd! Écija gaat door het leven als de braadpan van Andalusië. 


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring