Vervoer naar Valencia
Vanaf Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam vlieg je in ongeveer 2 uur naar Valencia. Voor circa 100 euro heb je bij Transavia al een retour vliegticket voor een Stedentrip Valencia
Iberia vliegt vanaf Schiphol in 2,5 uur naar Valencia voor zo'n 200 euro. Vanaf Amsterdam vliegen ook maatschappijen als Lufthansa en Swiss. Ook Ryanair vliegt op Eindhoven, net als Brussel Airport.
Aeropuerto de Valencia bevindt zich op 8 kilometer ten westen van het centrum. Met de metro sta je vanuit de luchthaven in notime in de stad. Metrolijnen 3 (rood) en 5 (groen) stoppen onder meer bij het centraal gelegen Estación del Norte. Vanaf de luchthaven rijdt ook een speciale bus (Aerobus) die iedere 20 minuten naar het centrum rijdt. Een taxi brengt je voor circa 15 euro naar het centrum.  
Valencia telt vijf treinstations. Het centraal gelegen Estación de Valencia-Joaquín Sorolla onderhoudt een groot aantal binnenlandse treinverbindingen waaronder hogesnelheidslijnen (AVE) met Madrid en Barcelona. Het moderne hoofdstation ligt op 800 meter ten zuiden van het klassieke Estación del Norte die de meeste reizigers in Valencia te verwerken krijgt. Leuk om te weten: Valencia werd in 2016 uitgeroepen tot favoriete Interrail bestemming. 

Vervoer in Valencia
Het vlakke Valencia is een echte fietsstad met een fietsparcour van in totaal 108 kilometer. Met 2750 fietsen verspreid over 275 fietsstations waar (24 uur per dag beschikbaar) is Valenbisi met afstand de grootste fietsaanbieder. Valenbisi is vooral praktisch als je binnen de stadsgrenzen blijft en minimaal een week in de stad bivakkeert. Speciaal voor toeristen hebben ze een kort abonnement (7 dagen) waarvoor je circa 13 euro betaalt; voor het eerste halfuur dat je vervolgens fietst worden geen extra kosten gerekend. Voor alle ins and outs lees verder op website van Valenbisi.
Gewoon een fiets huren voor een dag? Neem dan een kijkje bij The Easy Way. Bij dit fietsverhuurbedrijf kun je comfortabele fietsen huren voor 14 euro bij twee vestigingen: Calle Mantas 3 en Calle Corretgeria, respectievelijk op 100 en 300 meter van Mercado Central in het oude centrum van Valencia. 
Metrovalencia is een metro- en tramnetwerk dat momenteel bestaat uit 6 metrolijnen en 3 tramlijnen. Een enkeltje kost 1,5 euro en je betaalt (eenmalig) 1 euro voor een kaart die je voor vervolgritjes moet bewaren. Je kunt ook gaan voor de tienrittenkaart Bonometro (8,20 euro) waarop je met twee of meer personen kunt reizen. De genoemde prijzen hebben betrekking op de centraal gelegen Zona A.
Gemeentebussen vind je in groten getale bij Plaza de la Reina. Toeristisch maar effectief voor een rondleiding is de Bus Touristic. De dubbeldekker met open dak leidt je langs de bekendste bezienswaardigheden terwijl je via de koptelefoon achtergrondinformatie meekrijgt. De oude stad van Valencia is overigens ook goed bewandelbaar. Overweeg voor het vervoer in Valencia ook zeker de onderstaande Valencia Card.

Valencia Card
De Valencia Card is een combikaart die voorziet in gratis openbaar vervoer en kortingen bij musea, recreatie, winkels en restaurants. Er zijn uiteenlopende varianten waaronder: 24 uur (13,50 euro), 48 uur (18 euro) of 72 uur (22,50 euro). 
 
Klimaat Valencia
Valencia kent een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters zonder extreme uitschieters. In augustus ligt de gemiddelde temperatuur rond de 29 graden en in januari rond de 12 graden. De droogste periode is de zomertijd, terwijl  de meeste neerslag valt in de herfst met oktober als uitschieter.  

 

Terug naar introductie Valencia


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring