Vervoer naar Barcelona

Vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam vlieg je in 2 uur naar de Catalaanse hoofdstad. Voor een kleine 150 euro heb je al een retour vliegticket Barcelona. Aeropuerto de Barcelona-El Prat ligt op 15 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Barcelona. De luchthaven kent twee terminals die met een shuttlebus overbrugd kunnen worden, ongeveer een kwartier reistijd. Wie vanuit Nederland met de bus (Eurolines) of de auto naar Barcelona afreist, kan rekenen op een reistijd van ongeveer 20 uur.  

Het vliegveld van Barcelona is bereikbaar met de Aerobús, trein, metro en auto. De Aerobús brengt je vanaf de luchthaven naar het centrum van Barcelona met als eindpunt het centraal gelegen Plaça de Catalunya. De busrit van een halfuur is 5,9 euro. Als je de voorkeur geeft aan de metro (deze arriveren bij terminals T2 en T1) dan kun je de L9 Sud pakken en vervolgens overstappen op L3 (groene lijn) bij Zona Universitària. 
 

Vervoer in Barcelona 

Barcelona heeft een uitstekend bus- en metronetwerk. De metro is de snelste en de goedkoopste manier om je te verplaatsen binnen de stad. Een enkeltje kost 2,4 euro en is een aanrader voor wie incidenteel van de metro gebruikt maakt. Wie vaker van het openbaar vervoer gebruikt maakt, koopt een tienrittenkaart (T-10) die gebruikt kan worden in de metro, bus en trein. Taxi's zijn goedkoper dan in Nederland en vaak een gemakkelijke en snelle manier om je te verplaatsen. De fiets duikt steeds vaker op in het straatbeeld waarbij de stoep vaak als fietspad dient. Op verschillende plekken in Barcelona kun je fietsen huren of een georganiseerde fietstour boeken. 

Veiligheid Barcelona

Als geheel is Barcelona voor reizigers een veilige stad te noemen. Haar grote populariteit brengen wel veel kleine criminaliteit met zich mee, in het bijzonder diefstal. Barcelona telt zelfs de meeste berovingen van Spanje. Aandachtsgebieden zijn o.m. de stranden en de Ramblas. 


Taal Barcelona

In Barcelona merk je veel meer dan elders dat Catalaans de boventoon vormt. De bewoners van Barcelona spreken onderling Catalaans maar spreken in de regel perfect Spaans, hoewel een enkeling het weigert te spreken. Gezien de populariteit en het internationale karakter van de stad kun je met Engels in Barcelona bovengemiddeld goed uit de voeten. 
 

Klimaat Barcelona

Barcelona kent een mediterraan klimaat. De zomers zijn heet met temperaturen die in de warmste periode overdag tegen de 30 graden aan zitten. De winters zijn doorgaans vrij zacht met temperaturen gemiddeld iets boven de 10 graden. Het voor- en najaar staan te boek als de aangenaamste periodes om Barcelona te bezoeken.

Barcelona Card

Wie veel betaalde attracties van de stad wil bezoeken in combinatie met het openbaar vervoer kan de Barcelona Card overwegen. Met de Barcelona Card heb je toegang (gratis of met korting) tot verscheidene attracties waaronder musea, bezienswaardigheden, tours en restaurants en kun je gratis reizen met de bus, metro, tram en trein. Je koopt hem online of bij één van de kantoren van Turisme de Barcelona. De tarieven van de Barcelona Card zijn 46 euro (3 dagen), 56 euro (4 dagen) en 61 euro (5 dagen).
 
 

Terug naar introductie Barcelona


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring