Vervoer naar Barcelona
Vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven vlieg je in 2 uur naar de Catalaanse hoofdstad. Voor circa 100 euro heb je al een retour vliegticket Barcelona. Aeropuerto de Barcelona-El Prat ligt op 15 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Barcelona. De luchthaven kent twee terminals die met een shuttlebus overbrugd kunnen worden, ongeveer een kwartier reistijd. Het vliegveld is bereikbaar met de Aerobús, trein, metro en auto. De Aerobús brengt je vanaf de luchthaven naar het centrum van Barcelona (vertrek bij Terminal 1, Terminal 2B en Terminal 2C) in 35 minuten voor circa 6 euro. Als je de voorkeur geeft aan de metro (deze arriveren bij terminals T2 en T1) dan kun je de L9 Sud pakken en vervolgens overstappen op L3 (groene lijn) bij Zona Universitària. Wie vanuit Nederland met de bus (Eurolines) of de auto naar Barcelona afreist, kan rekenen op een reistijd van ongeveer 20 uur.  
 
Vervoer in Barcelona 
Barcelona heeft een uitstekend bus- en metronetwerk. De metro is de snelste en de goedkoopste manier om je te verplaatsen binnen de stad. De metro rijdt van maandag t/m donderdag van 05:00 tot 0:00 uur, op vrijdag van 05:00 tot 02:00 uur en op zaterdag dag en nacht. Tip: koop een tienrittenkaart (T-10) die gebruikt kan worden in de metro, bus en trein. Taxi's zijn goedkoper dan in Nederland en vaak een gemakkelijke en snelle manier om je te verplaatsen. Ook de fiets, ideaal natuurlijk om de stad te verkennen, rukt steeds vaker op in het straatbeeld en op verschillende plekken in Barcelona kun je fietsen huren of een georganiseerde fietstocht boeken. 

Veiligheid Barcelona
Barcelona maakt een onrustige periode door sinds het onafhankelijkheidsreferendum in 2017 die onzekerheid met zich meebrengt voor reizigers. Denk dan aan de luchthaven, de toegankelijkheid van de stad en het openbaar vervoer. In oktober 2019 braken nog zware rellen uit na veroordelingen van separatisten die o.m. tot gevolg hadden dat de internationale luchthaven en het centrum niet bereikbaar waren. Volg wat dat betreft goed de actualiteiten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 
In algemene zin is Barcelona een vrij veilige stad maar haar grote populariteit kent ook een negatieve tendens. Zakkenrollers zijn geen nieuw fenomeen maar wel de straatroven die de afgelopen jaren sterk zijn toegenomen. Bijvoorbeeld rovers op motoren die het gemunt hebben op tasjes en zelfs berovingen van recepties van hotels. Reden genoeg om extra goed op je spullen te letten in Barcelona, in het bijzonder op plekken in de omgeving van de Rambla, het strand en de metro. Wees ook attent op in de de toeristische wijk Barrio Gòtic die veel te kampen heeft met nachtelijke overlast. 

Taal Barcelona
Gezien de populariteit en het internationale karakter van de stad kun je met Engels bovengemiddeld uit de voeten in Barcelona in vergelijking met andere Spaanse steden. De bewoners van Barcelona spreken onderling Catalaans maar spreken bijna zonder uitzondering perfect Spaans, hoewel een enkeling het liever niet spreekt. 
 
Klimaat Barcelona
Barcelona kent een mediterraan klimaat. De zomers zijn heet met temperaturen die in de warmste periode overdag tegen de 30 graden aan zitten. De winters zijn doorgaans vrij zacht met temperaturen gemiddeld iets boven de 10 graden. Het voor- en najaar staan te boek als de aangenaamste periodes om Barcelona te bezoeken.

Barcelona Card
Barcelona is een zeer populaire toeristische bestemming en het is er het hele jaar druk. Om lange wachtrijen te voorkomen voor een museum of een bezienswaardigheid kan het verstandig zijn om tijdig kaartjes online te kopen. Wil je in korte tijd veel van de stad zien? Overweeg dan de Barcelona Card die online of bij één van de kantoren van Turisme de Barcelona gekocht kan worden. Met de Barcelona Card heb je gratis toegang tot verschillende musea en krijg je korting bij een groot aantal bezienswaardigheden, tours en restaurants. Met de kaart kun je ook gratis reizen met de bus, metro, tram en trein.
 
 

Terug naar introductie Barcelona


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring