Vervoer naar Tamarindo
Tamarindo ligt op 258 km ten noordwesten van San José. Je kunt vanuit de hoofdstad per bus doorreizen naar Tamarindo. Reken daarbij op ongeveer 5 uur reistijd en een tarief van 7 dollar. Ook een binnenlandse vlucht vanuit San José of Liberia behoort tot de mogelijkheden. 
 
Vervoer in Tamarindo
Tamarindo is een klein stadje waar alles goed te voet is aan te lopen. Stranden en parken in de omgeving kunnen gemakkelijk per bus, minibusje of taxi bereikt worden. 

Veiligheid
Tamarindo staat bekend als een vrij veilige bestemming. Gezien de vele toeristen ligt diefstal op de loer. Verder wordt er op sommige uitgaansplekken drugs aangeboden. 
 
Beste reistijd
Tamarindo kent een tropisch klimaat, met een temperatuur die gemiddeld op 32 graden ligt. Het droge seizoen loopt van november tot april en het regenseizoen van mei tot oktober. Hoewel je in het regenseizoen een aantal buien kunt treffen, is dit wel de beste tijd voor het beleven van prachtige zonsondergangen. Bovendien is dit ook de periode dat de lederschildpadden hun eieren op de stranden leggen. 

Terug naar introductie Tamarindo


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring