Vervoer naar Santiago de Compostela
Het Spaanse Iberia vliegt in 4 uur vanaf Schiphol (met een tussenstop in Madrid) naar Santiago de Compostela voor ongeveer 200 euro. Lufthansa vliegt vanuit Frankfurt naar Santiago de Compostela. Aeropuerto de Santiago de Compostela bevindt zich op 10 kilometer van de stad. Vanaf het busstation van Santiago (nabij het centrum) vertrekken bussen naar vrijwel alle Spaanse bestemmingen. Het treinstation vind je aan de Avenida de Lugo.
 
Vervoer in Santiago de Compostela
Het oude centrum is gemaakt om te voet af te leggen, sterker nog, het oude centrum is autovrij. Als je met de auto arriveert dan kun je je auto parkeren in een van de parkeergarages aan de buitenkant van het centrum. Sommige hotels en kloosters in het centrum beschikken over eigen parkeerplaatsen zoals Seminario Mayor. 
 
Klimaat Santiago de Compostela
Wees gewaarschuwd, Santiago de Compostela is een van de meest regenachtige steden van Spanje. Maar dat mag de pret niet drukken want regen hoort bij de stad en zijn architectuur. De neerslag houdt verband met de noordwestelijke ligging, de wind van de Atlantische Oceaan en de omringende bergen. Het klimaat daarentegen is mild, alleen in de wintermaanden vriest het incidenteel. Toch liever zon? Zet dan in op de zomermaanden want dan schijnt de zon het meest in Santiago.  
 

Terug naar introductie Santiago de Compostela


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring