Vervoer naar Machu Pichu
De meeste reizigers verblijven in Aguas Calientes dat het dichtst ligt bij Machu Picchu. De tocht tussen Cusco en Aguas Calientes is een prachtige reis door de Heilige Vallei van 4 uur. Ook vanuit Ollantaytambo kun je de trein naar Aguas Calientes pakken waar 1,5 uur voor staat. Reserveren doe je bij Peru Rail. Ook is het mogelijk Machu Picchu rechtstreeks vanuit Cusco te bezoeken. Je pakt dan 's ochtends de trein en keert aan het eind van de middag weer terug. In dit geval heb je weinig tijd om de ruïnes te bezoeken. Het is dan ook verstandig om een nacht neer te strijken in Aguas Calientes, zodat je vroeg in de ochtend al bij het het complex kunt arriveren voordat de grote massa binnenstroomt. 

De Inca Trail is de avontuurlijkste manier om naar Machu Picchu te reizen. Je moet deze tour met een reisorganisatie doen (de Inca Trail alleen lopen is verboden). Het is raadzaam om enkele maanden van te voren al een plek te reserveren, aangezien er een bezoekerslimiet geldt voor het aantal toeristen dat over de wandelpaden mag lopen. Houd er ook rekening mee dat het pad de hele maand februari (meestal) gesloten is vanwege onderhoud, regen en schoonmaakwerkzaamheden. De vierdaagse trip kost ongeveer 400 dollar. Is dit veel minder, dan is de kans groot dat de gidsen en dragers worden uitgebuit. Het is overigens gewoonte om de gidsen en het ondersteunend personeel te tippen. 

De eerste bussen naar de ruïnes vertrekken om 05.30 uur in de morgen en het opstappunt is aan het riviertje onder de brug. Een enkeltje kost zo'n 8 dollar en een retourtje 15,50 dollar. Je kunt niet reserveren, dus kom op tijd als je met de eerste bus omhoog wilt. Zodra een bus vol is, vertrekt hij en in een halfuur sta je dan zigzaggend boven bij de entree. Houd bij de terugweg rekening mee met extra veel mensen die naar beneden willen en calculeer dus genoeg wachttijd in om niet in de problemen te komen met je trein terug naar Cusco. Als alternatief kun je ook naar beneden wandelen wat goed te doen is.  

Organisaties
Je kunt ervoor kiezen om je trip naar Machu Picchu bij een reisbureau te boeken. Een goede reisorganisatie voor de Incatrail is SAS Travel. Er zijn verschillende combinaties mogelijk. Sommige tours omvatten naast Machu Picchu ook bezoeken aan de Incavallei, Ollantaytambo en Pisac.

Klimaat
December tot april kent de natste maanden. In februari kan de neerslag betekenen dat het Incapad gesloten wordt. De meeste bezoekers komen tussen mei en september waneer de zon het uitbundigst straalt. 

Entree
Je kunt je hele trip naar Machu Picchu prima zelf regelen. Je kunt je entreeticket zelf bestellen via een overheidssite. Een kaartje kost zo'n 128 soles (ongeveer 36 euro). Studenten met een ISIC kaart krijgen korting. Wil je ook de Wayna Picchu op, dan moet je dit aangeven bij de aankoop van je ticket. 


 

 

Terug naar introductie Machu Picchu


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring