Vervoer naar Machu Pichu

De meeste reizigers verblijven in Aguas Calientes dat het dichtst bij Machu Picchu ligt. De tocht tussen Cusco en Aguas Calientes is een prachtige reis door de Heilige Vallei van 4 uur. Ook vanuit Ollantaytambo kun je met de trein naar Aguas Calientes reizen waar 1,5 uur voor staat. Reserveren doe je bij Peru Rail. Ook is het mogelijk Machu Picchu rechtstreeks vanuit Cusco te bezoeken. Je pakt dan 's ochtends de trein en keert aan het eind van de middag weer terug. In dit geval heb je echter weinig tijd om de ruïnes te bezoeken. Het is beter om te overnachten in Aguas Calientes. Je arriveert dan vroeg in de ochtend al bij het het complex voordat de grote massa binnenstroomt. 

De Inca Trail is de avontuurlijkste manier om naar Machu Picchu te reizen. Daarvoor moet je een reisorganisatie inschakelen want de Inca Trail alleen lopen is verboden. Het is raadzaam om enkele maanden van te voren al een plek te reserveren aangezien er een bezoekerslimiet geldt voor het aantal toeristen dat over de wandelpaden mag lopen. Houd er ook rekening mee dat het pad de hele maand februari doorgaans gesloten is vanwege onderhoud, regen en schoonmaakwerkzaamheden. De vierdaagse trip kost ongeveer 400 dollar. Is dit veel minder, dan is de kans groot dat de gidsen en dragers worden uitgebuit. Het is overigens gebruikelijk om de gidsen en het ondersteunend personeel een fooi te geven. 

De eerste bussen naar de ruïnes vertrekken om 05.30 uur in de morgen en het opstappunt is aan het riviertje onder de brug. Een enkeltje kost zo'n 8 dollar en een retourtje 15,50 dollar. Je kunt niet reserveren, dus kom op tijd als je met de eerste bus omhoog wilt. Zodra een bus vol is, vertrekt hij om vervolgens zigzaggend een halfuur later boven bij de entree te staan. Houd bij de terugweg rekening mee met extra veel mensen die naar beneden willen. Calculeer wat dat betreft genoeg wachttijd in om niet in de problemen te komen met je trein terug naar Cusco. Als alternatief kun je ook naar beneden wandelen wat goed te doen is.  

Organisaties

Je kunt ervoor kiezen om je trip naar Machu Picchu bij een reisbureau te boeken. Een goede reisorganisatie met Nederlandse connecties voor de Incatrail is Dos Manos. Er zijn verschillende combinaties mogelijk. Sommige tours omvatten naast Machu Picchu ook bezoeken aan de Inca-vallei, Ollantaytambo en Písac.

Klimaat Machu Picchu

De meest natte maanden voor Machu Picchu zijn december tot april. In februari kan neerslag betekenen dat het Incapad gesloten wordt. De meeste bezoekers komen dan ook tussen mei en september waneer de zon het uitbundigst straalt. 

Entree Machu Picchu

Je kunt je hele trip naar Machu Picchu prima zelf regelen. Een entreeticket kun je bestellen via een overheidssite. Een kaartje kost zo'n 128 soles (ongeveer 36 euro). Studenten met een ISIC kaart krijgen korting. Als je ook de Wayna Picchu wit bezoeken, dan moet je dit aangeven bij de aankoop van je ticket. 


 

 

Terug naar introductie Machu Picchu


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring