Wie optimaal wil genieten van Machu Picchu kan haast niet om Aguas Calientes heen. Het toeristendorp ligt het dichtst bij de wereldberoemde Incastad en een overnachting in de omgeving is onvermijdelijk als je de vermaarde zonsopgang wilt meemaken. Machu Picchu Pueblo zoals het ook wordt genoemd, is volledig gericht op Machu Picchu en de grote toeristenstromen. 

Treinrit van Cusco naar Aguas Calientes

Uitvalsbasis voor Machu Picchu
Aguas Calientes ligt op slechts 6 kilometer van de wereldberoemde ruïnes en vormt tevens het eindpunt van de treinrit vanuit Cusco. Niet onlogisch dus dat Aguas Calientes dé uitvalsbasis is voor Machu Picchu. Het treinstation bevindt zich in de omgeving van de markt en vandaar bereik je het toeristencentrum zo door een voetbrug over te steken. Onder deze brug, niet onbelangrijk, kun je tickets kopen voor de bus naar Machu Picchu. Hoewel er volop hotels zijn, is het toch raadzaam om tijdig te reserveren, zeker in het hoofdseizoen. Als je alles uit je bezoek aan Machu Picchu wilt halen zet dan 's nachts de wekker. Dan kun je de eerste bus van 05:30 pakken met als beloning dat je bij Machu Picchu arriveert als het licht begint te worden en de zon zich langzaam aandient - een magische ervaring. Je kunt ook gaan lopen wat vooral terug door de natuur en met een zonnetje als het even meezit, een mooie aanvulling is op je bezoek aan Machu Picchu.

Wat valt er zoal te beleven in Aguas Calientes
Hoewel Aguas Calientes vaak negatief wordt neergezet als toeristendorp is het allemaal niet zo erg als je maar met de juiste verwachtingen afreist. Natuurlijk, Aguas Caliente is niet de mooiste of meest authentieke Peruaanse plaats die je zult aandoen en het algehele prijspeil ligt er ook hoger. Aguas Calientes is fraai gelegen in een kloof en aan de wilde Río Urubama. Ook het klimaat is een pluspunt, dat aangenamer is dan dat van Cusco. Ook 's avonds is het best goed toeven in het toeristische centrum waar genoeg keuze is qua restaurants. Ook een aardig tijdverdrijf, zeker na een intensief bezoek aan Machu Picchu, zijn de thermale baden met ijskoud bergwater. En met Museo de Sitio Manuel Chávez Ballón is er ook nog een informatief museum, een mooie aanvulling op je bezoek aan de wereldberoemde Incastad. 

Van boerendorp tot toeristenplaats
Reeds in 1901 voor de ontdekking van Machu Picchu vestigden boerenfamilies zich al op de plek die we nu Aguas Calientes noemen. Na de ontdekking van de Incaruïnes in 1911 werd een spoorlijn aangelegd vanuit Cusco en tijdens deze aanleg (1921-1931) werd het een verblijfplaats voor de spoorbouwers. Toen het toerisme naar Machu Picchu eenmaal op gang kwam, werd het dorp geleidelijk overgenomen door restaurants, hotels, reisorganisaties en grote stromen toeristen. Inmiddels komt heel de wereld op bezoek en is Aguas Calientes dé uitvalsbasis voor één van de beroemdste en populairste attracties ter wereld. 


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring