Wie optimaal wil genieten van Machu Picchu kan haast niet om Aguas Calientes heen. Het toeristendorp dat ook wel Machu Picchu Pueblo wordt genoemd, ligt namelijk het dichtst bij de wereldberoemde Incastad. Een overnachting is bijvoorbeeld een must als je de vermaarde zonsopgang wilt meemaken. 

Treinrit van Cusco naar Aguas Calientes

Uitvalsbasis voor Machu Picchu

Op slechts 6 kilometer van de wereldberoemde ruïnes vormt Aguas Calientes het eindpunt van de treinrit vanuit Cusco. Niet onlogisch dus dat Aguas Calientes dé uitvalsbasis is voor Machu Picchu. Het treinstation bevindt zich in de omgeving van de markt waarvandaan je via de voetbrug zo het toeristencentrum bereikt. Niet onbelangrijk, onder deze brug koop je ook je busticket voor Machu Picchu. Aguas Calientes kent volop hotels, maar het is toch raadzaam om tijdig te reserveren, zeker in het hoofdseizoen. Om alles uit je bezoek aan Machu Picchu te halen, zet je 's nachts de wekker. Zo pak je de eerste bus van 05:30 met als beloning dat je bij Machu Picchu arriveert als het licht begint te worden. De zon die zich langzaam aandient - dat is echt een magische ervaring. Je kunt ook gaan lopen wat vooral terug door de natuur en met een zonnetje als het even meezit, een mooie aanvulling vormt op je bezoek aan Machu Picchu.

Wat is er te doen in Aguas Calientes

Hoewel Aguas Calientes vaak negatief wordt neergezet als toeristendorp is het allemaal niet zo erg. Dat wil zeggen als je maar met de juiste verwachtingen afreist. Natuurlijk, Aguas Caliente is niet de mooiste of meest authentieke Peruaanse plaats en het algehele prijspeil ligt er ook nog eens hoger. Maar Aguas Calientes is wel fraai gelegen; in een kloof en aan de wilde Río Urubama. Ook het klimaat is een pluspunt, dat aangenamer is dan dat van Cusco. Ook 's avonds is het best goed toeven in het toeristische centrum waar genoeg keuze is qua restaurants. Ook een aardig tijdverdrijf, zeker na een intensief bezoek aan Machu Picchu, zijn de thermale baden met ijskoud bergwater. En met Museo de Sitio Manuel Chávez Ballón is er ook nog een informatief museum, een mooie aanvulling op je bezoek aan de wereldberoemde Incastad. 

Van boerendorp tot toeristenplaats

Reeds voor de ontdekking van Machu Picchu in 1901 vestigden boerenfamilies zich al op de plek die we nu Aguas Calientes noemen. Na de ontdekking van de Inca-ruïnes in 1911 werd een spoorlijn aangelegd vanuit Cusco. Tijdens deze aanleg gedurende 1921-1931 werd het een verblijfplaats voor de spoorbouwers. Toen het toerisme naar Machu Picchu eenmaal op gang was gekomen, werd het dorp geleidelijk overgenomen door restaurants, hotels, reisorganisaties en grote stromen toeristen. Inmiddels komt heel de wereld op bezoek. Daarmee is Aguas Calientes dé uitvalsbasis voor één van de beroemdste en populairste attracties ter wereld geworden. Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring