Vervoer Heilige Vallei

Als je vanuit Cusco met een georganiseerde tour gaat, is het vervoer inbegrepen. Je kunt ook op eigen houtje met het openbaar vervoer van het ene naar het andere dorp reizen. Het nadeel hiervan is wel dat je vaak lang moet wachten tot het busje vol zit en daadwerkelijk gaat rijden. Als je beperkt in je tijd zit, kan het dus handig zijn om vanuit Cusco een meerdaagse excursie te boeken. Er gaan minibusjes van Av. Grau in Cuzco richting Písac. 
Ook kun je vanuit ieder dorp een taxi charteren die je naar het volgende dorp brengt, of die je naar de ruïnes brengt, op je wacht en je vervolgens weer terugbrengt. Bijkomstig voordeel, je kunt makkelijk meerdere ruïnes op een dag bezoeken als je een eigen taxi tot je beschikking hebt. Onderhandel vooraf wel goed over de prijs. 
 

Boleto Turístico del Cusco

Boleto Turístico is een kaartje waarmee je toegang verwerft voor verschillende ruïnes en musea in Cusco en de Heilige Vallei. Je kunt kiezen uit verschillende circuits. Het is daarbij handig om van te voren te bedenken wat je wilt bezoeken en dan daarbij het geschikte circuit kiezen. Boleto Turístico del Cusco Integral (BTCL) is het meest uitgebreide entreekaartje (130 soles) waarmee je toegang hebt tot 16 toeristische plaatsen: Museo Histórico Regional, Museo de Arte contemporáneo, Museo de Arte Popular, Museo de Sitio de Qorikancha, Centro Qosqo de Arte Nativo, Monumento al Inca Pachacutec, Sacsayhuaman, Q'enqo, PukaPukara, Tambomachay, Písac, Ollantaytambo, Chinchero, Moray, Tipon en Piquillacta. Daarnaast zijn er nog drie 'deelkaartjes' te koop die toegang geven tot een aantal van bovenstaande plaatsen. Ben je een student? Neem dan je studentenkaart mee voor korting.  

     

Terug naar introductie Heilige Vallei


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring