Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


WAYRA Spanish Institute: Een tropisch paradijs aan de Costa Ricaanse kust

Deze maand spreken wij Sandra Chavez van WAYRA Spanish Institute, een taalschool in het tropische Playa Tamarindo in Costa Rica. Deze taalschool met een groene visie is een goed uitgangspunt voor iedereen die de rijke natuur en cultuur van Costa Rica wil leren kennen. Naast gestructureerde Spaanse lessen verzorgt WAYRA ook diverse vrijwilligersprojecten en een uitgebreid activiteitenprogramma. Sandra vertelt ons over haar taalschool en tropische omgeving.

Jullie school is gevestigd in Playa Tamarindo, een exotische strandlocatie in Costa Rica. Wat voor sfeer kunnen de studenten verwachten? 

‘Ons schoolgebouw bevindt zich midden in een tropische tuin op slechts 150 meter van het strand. Bij WAYRA worden studenten omringd door de prachtige flora en fauna van Costa Rica! Vanuit je klasgebouw zie je bijzondere tropische vogels, leguanen en andere kleine dieren. Wanneer je naar buiten loopt, hoor je de golven van de zee en het gehuil van de apen! Playa Tamarindo is een waar paradijs voor iedereen die zich wil onderdompelen in de rijke tropische natuur van Costa Rica. De kleine stad Tamarindo trekt jaarlijks vele surfers, zonaanbidders en natuur- en schildpadliefhebbers uit heel de wereld.  

'Er zijn een enorm aantal activiteiten die je in de omgeving kunt ondernemen'

Naast de Spaanse lessen organiseren wij een heel reeks aan activiteiten en geven onze studenten zo alle ruimte om er zelf op uit te trekken. Er zijn een enorm aantal activiteiten die je in de omgeving kunt ondernemen: van surflessen, paardrijden, snorkelen, paddle boarden, quad tours, canopy tours, kajakken, fietsen, raften, yoga, danslessen, golf tot excursies naar een van de vele nationale parken die Costa Rica rijk is.’

Kun je ons wat meer vertellen over Wayra?

‘WAYRA Spanish Institute is een professionele taalschool waar een echt familiegevoel heerst. Onze docenten doen er werkelijk alles aan om je op een unieke manier in aanraking te laten komen met het Spaans en de Latijns-Amerikaanse cultuur. De sfeer is dynamisch en professioneel en we zorgen ervoor dat de lessen zijn toegespitst op de voorkeuren, het niveau en de leerstijl van onze studenten. WAYRA biedt daarnaast een veilige en vertrouwde omgeving en een ideale structuur voor het uitbreiden van je Spaanse taalkennis, onafhankelijk van je achtergrond, leeftijd of niveau.’

De natuur speelt een belangrijke rol bij Wayra. Hoe komt dit tot uiting in jullie lesprogramma?

‘WAYRA is een groene, ecologische school omgeven door de rijke natuur van Costa Rica. Onze omgeving is aangepast op het in stand houden van het wildleven. Wij houden ons actief bezig met herbebossing en bescherming van de flora en fauna in de directe omgeving.

'Wij houden ons actief bezig met herbebossing en bescherming van de flora en fauna'

Onze organisatie is zeer milieubewust. Dit uit zich onder andere in onze rookvrije zones, ons afvalsorteringsprogramma en het veelvuldig gebruik van recyclebare materialen. Daarnaast behandelen we in onze lessen ook belangrijke thema’s met betrekking tot natuurlijke hulpbronnen, bescherming van het milieu en duurzame energie.’Jullie studenten kunnen ook deelnemen aan vrijwilligersprojecten. Kun je voorbeelden geven van recente projecten?

‘WAYRA is betrokken bij verschillende vrijwilligersprojecten. Je kunt dan denken aan het redden van schildpadden, het geven van Engelse les, sociaal werk bij non-profit organisaties, recycling programma’s of helpen bij een lokale kliniek van het Rode Kruis.  

‘WAYRA is betrokken bij verschillende vrijwilligersprojecten: het redden van schildpadden, het geven van Engelse les'

Voor iedere student hebben wij wel een geschikt programma. En voor de meeste programma’s volstaat het hebben van basiskennis van het Spaans, dus je kunt al snel aan de slag!’

Contact opnemen met 
WAYRA Spanish Institute? Vind dan hier meer informatie. 


Tags: SpaansSpaans Latijns-Amerika, Spaans Costa Rica, Spaans Tamarindo, WAYRA Spanish Institute 
 
Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring