Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Vijf avontuurlijke activiteiten die je niet mag missen tijdens je rondreis door Mexico

Voor de echte avonturier is het likkebaarden in Mexico. Van een heerlijke frisse duik in ondergrondse meren tot zwemmen met walvishaaien: in Mexico kan het echt allemaal. Bekijk hier onze top 5 van avontuurlijke activiteiten voor je rondreis in Mexico. 1 Zwemmen met walvishaaien bij Playa del CarmenWat is er spannender dan zwemmen met de grootste haaien ter wereld? Dichtbij de kust van Playa del Carmen bevinden zich deze enorme beesten en vanuit een bootje duik je zo het water in. Je kunt niet alleen de walvishaaien met open mond aanschouwen maar ze zelfs aanraken. De walvishaaien in dit gebied kunnen wel 12,5 meter worden, maar ondanks hun gigantische formaat zijn walvishaaien zachtaardige dieren en gaan ze volledig hun eigen gang. Ze mogen dan ongevaarlijk zijn, van dichtbij maken ze enorm veel indruk.

Er zijn meerdere touroperators in Cancún en Playa del Carmen die tours verzorgen. Een goede en betrouwbare maatschappij is Diverspoint gerund door twee Nederlanders. De beste maanden om te zwemmen met walvishaaien zijn juli en augustus.

2  Glijden vanaf de Roberto Barrios watervallenOp zoek naar minder toeristische watervallen dan Agua Azul en Misol-Há? Bezoek dan de Roberto Barrios watervallen vlakbij Palenque! Deze watervallen worden nog niet geteisterd door commerciële toestanden en er komen voornamelijk locals zwemmen.

De ene waterval is nog woester dan de ander en er zijn ook grotten te vinden onder de watervallen waar je in kunt zwemmen. Wie rustig wil dobberen, kan zich begeven in de poeltjes onder het zicht en geluid van het waterval geweld. Wie liever op de spectaculaire toer gaat, legt een parcours af waarbij je klimt, springt, klautert en van de watervallen afglijdt.

De Roberto Barrios watervallen zijn met kleine busjes (colectivos) makkelijk te bereiken vanuit het centrum van Palenque. Entree 40 pesos.  


3 Mountainbiken in de bergen bij San Cristóbal De heuvels en bergen rondom San Cristóbal behoren tot de de beste plekken in Mexico voor mountainbiken. Maar voordat je de bergen induikt, loont het de moeite om de buitenwijken van San Cristóbal te verkenne. Plekken waar je lopend niet zo snel zou komen maar zeer interessant voor een uniek inkijkje in het dagelijkse leven van de mensen hier. Vanaf de mountainbike is het optimaal genieten van de mooie uitzichten over de hoogvlaktes en de bossen rondom San Cristóbal. Je kan er voor kiezen om op asfalt te blijven en om jezelf vervolgens met volle vaart naar beneden te laten storten. Voor de echte avonturiers zijn er verschillende steile bospaadjes...en dan komt het aan op technisch mountainbiken. Tussen de boomstronken, steentjes en plassen water waan je je een weg naar boven of naar beneden, een onvergetelijke ervaring. Jaguar Adventours is een touroperator die tours organiseert met goede mountainbikes.


4 Met de lancha naar de ruïnes van YaxchilánMet een langwerpig bootje (lancha) naar de Yaxchilán ruïnes is avontuur en cultuur. De verlaten Maya ruïnes liggen verscholen in de jungle en zijn alleen via de Usumacinta rivier bereikbaar, de grens tussen Mexico en Guatemala.

Met zijn prachtige ligging in de jungle en rust zijn deze ruïnes misschien wel de allermooiste van Mexico. De kleine Acropolis bereik je via een klim van 20 minuten over een bospaadje. Vanaf daar daal je af naar de grote Acropolis en de Gran Plaza. Vergeet niet om onder de ingangen van de ruïnes te kijken waar je nog gedetailleerde hiërogliefen en andere patronen in het gesteente vindt. Het gebied wordt verder gedomineerd door brulaapjes en vanaf verschillende kanten zul je dan ook af en toe een ferme brul te horen krijgen.

De ruïnes zijn het best bereikbaar vanuit Palenque. Een andere goede optie is om te overnachten in het bijliggende dorp Corozal. Verdwalen in het park is haast niet mogelijk, alles staat duidelijk aangegeven. De entree is 75 pesos. Als je een gedetailleerde uitleg wenst over bijvoorbeeld de betekenis van de nog overgebleven patronen dan is een gids een aanrader.


5 Zwemmen in de cenotes van Santa BarbaraCenotes zijn een niet te missen fenomeen bij het bezoeken van Yucatán. Cenotes zijn grotten of poeltjes gevuld met water, meestal ondergronds en soms bovengronds. Alle cenotes staan via ondergrondse gangen in verbinding met elkaar en monden uit in de Caribische Zee.  

Cenotes zijn heerlijk om een frisse duik in te nemen. Een echte aanrader zijn de Cenotes van Santa Barbara, dichtbij Mérida. Dit zijn drie cenotes op steenworp afstand van elkaar, erg rustig en mooi gelegen. Via trappetjes daal je af onder de grond en met een beetje geluk heb je het rijk helemaal voor je alleen. Met een mountainbike of paard met wagen kun je jezelf verplaatsen tussen de cenotes. 

Vanuit Mérida zijn er tours te boeken die toegang geven tot drie cenotes. Een goede maatschappij is Mayan Ecotours. Ook vanuit het busstation in Mérida gaan er per dag een aantal bussen naar Santa Barbara. 
Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring