Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Bioparc Valencia: Op avontuur in het hart van Afrika
Net buiten het centrum, aan het einde van het mooie Turia park, ligt een prachtig dierenpark: Bioparc. Beleef het hart van Afrika, kom oog in oog te staan met de meest exotische dieren en geniet van de mooie omgeving. In dit bijzondere park zijn drie Afrikaanse ecosystemen gereconstrueerd. Het bijzondere en tevens fijne van dit park is dat de dieren niet in kooien zitten maar in hun natuurlijke habitat leven. De dieren worden enkel door rivieren, vijvers en rotsen afgescheiden van de bezoekers wat zorgt voor veel natuurlijke bewegingsvrijheid. Het voelt hier echt even alsof je op safari bent in het prachtige Afrika, en dat allemaal nog geen 10 minuten buiten het centrum van Valencia!


Het park is opgedeeld in drie segmenten. Het eerste, en ook gelijk het grootste gedeelte, is de Sabana Afrika; de Afrikaanse savanne. Hier wandel je door een prachtig graslandschap en kom je verschillende dieren tegen. Bewonder de kudde zebra’s, neem een kijkje onder de grond bij de miereneters, pas op voor de hyena’s, maak kennis met de reusachtige neushoorns en let op of je de ooievaars ziet! Bij de grote rots, midden in de savanne woont de koning der dieren: de leeuw. Aan het einde van de Savanne kom je uit bij de grootste publiektrekker: een kudde Afrikaanse olifanten. Vanuit de savanne loop je zo door naar equatoriaal Afrika. Hier kun je de Kitum-grot bezoeken. Deze grot is een reconstructie van een bestaande grot in Kenia. Kijk door de spleten naar de olifanten die heel dichtbij staan te grazen. Net voorbij de grot, in het tropische bos, vind je de indrukwekkende gorilla’s, de chimpansees en de buffels. En in de draslanden kom je de nijlpaarden en krokodillen tegen. Afsluiter is avontuurlijk Madagascar, waar zeven soorten maki’s langs je hoofd slingeren en kwetteren en de flamenco’s aan de waterkant staan. 

Een dag in Bioparc is leuk voor zowel jong als oud. Laat je imponeren door de prachtige flora en fauna van het park en maak een reis langs de meest bijzondere plekjes van Afrika. De rijen bij de entree overslaan en meteen het park in? Toegangskaarten voor Bioparc zijn voorafgaand aan je bezoek te koop via de webshop.

 

Tags: Reizen in Spanje, Valencia Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring