Agenda Spaanstalige Wereld


Feria del Caballo in Jerez de la Frontera

05-05-2017

De beroemde Feria del Caballo vindt plaats in Jerez de la Frontera na de Feria de Abril en voor de Romería del Rocío. Tot de ingrediënten van dit Andalusische paardenfestival behoren sherry, proeverijen, kleurrijke flamencojurken, rijtuigen en natuurlijk de vermaarde raspaarden van Jerez.  

Paardenfeest Feria del Caballo in Jerez

Historie en activiteiten Feria del Caballo

De feria ontstond ooit in de middeleeuwen in Jerez de la Frontera als paardenmarkt om in de loop van de tijd uit te groeien tot een zeer gevarieerde verzameling festiviteiten. Naast paardenveilingen, ruiterwedstrijden en dressuur zijn er nu ook tapaswedstrijden, proeverijen, stierenvechten en hartstochtelijke feesten. Het festival staat bol van tradities, zo ook de kleding. Mannen dragen tijdens de week een statig ruiterpak (traje de corto), terwijl vrouwen zich uitdossen in een kleurrijke, in het oog springende zigeunerjurk (traje de gitana). 

Locatie Feria del Caballo

De feria wordt gehouden op het terrein van Parque González Hontoria waar zich ruim 250 casetas bevinden. Hier kan genoten kan worden van typische Jerez specialiteiten als flamenco, sherry en tapas. Elke caseta kent zijn eigen aankleding, ambiance en gastronomische specialiteiten. Hiervoor zijn speciale competities in het leven geroepen, als 'de beste tapa' en 'de beste versiering'. In tegenstelling tot de Feria de Abril in Sevilla zijn de casetas in Jerez toegankelijk voor het publiek. 

Hapjes en drankjes tijdens Feria del Caballo

De gastronomie tijdens Feria de Caballo is gevarieerd. Populaire delicatessen zijn bijvoorbeeld de pescaíto frito (gefrituurde vis), guisos (stoofschotels) en cola de toro (stierenstaart). Typische drankjes zijn oloroso (geurige, donkere sherry) en sherrywijn die niet zelden gemixt wordt met soda limoen. Meer weten? Bezoek dan Jerez.es of Tenidiomas voor de laatste informatie.
 
Periode:  5 t/m 12 mei 2018

Spaans leren in Jerez de la Frontera? Bekijk dan ook taalschool Tenidiomas.

 

 
« september 2020 »
zonmaadinwoedonvrizat
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring