Spaanstalige Wereld Agenda

Feria del Caballo in Jerez de la Frontera

04-05-2024


De beroemde Feria del Caballo vindt plaats in Jerez de la Frontera na de Feria de Abril en voor de Romería del Rocío. Tot de ingrediënten van dit beroemde Andalusische paardenfestival behoren sherry, proeverijen, kleurrijke flamencojurken, rijtuigen en natuurlijk de vermaarde raspaarden van Jerez.  

Paardenfeest Feria del Caballo in Jerez

Historie en activiteiten Feria del Caballo

Ooit in de middeleeuwen ontstaan als paardenmarkt is Feria del Caballo in de loop van de tijd uitgegroeid tot een zeer gevarieerde verzameling festiviteiten. Naast paardenveilingen, ruiterwedstrijden en dressuur staan er nu ook tapaswedstrijden, proeverijen, stierenvechten en hartstochtelijke feesten op het programma. Het festival staat bol van tradities. Zo ook de kleding. Mannen dragen tijdens Feria del Caballo een statig ruiterpak (traje de corto). Vrouwen op hun beurt dossen zich uit in een kleurrijke in het oog springende zigeunerjurken (traje de gitana). 

Locatie Feria del Caballo

Gehouden op het terrein van Parque González Hontoria dat plaats biedt aan ruim 250 casetas kan genoten worden van de zo typische Jerez specialiteiten: flamenco, sherry en tapas. Elke caseta kent zijn eigen aankleding, ambiance en gastronomische specialiteiten. Voor de Feria del Caballo zijn speciale competities in het leven geroepen, variërend van 'beste tapa' tot 'beste versiering'. In tegenstelling tot de Feria de Abril in Sevilla zijn de casetas in Jerez toegankelijk voor het publiek. 

Hapjes en drankjes tijdens Feria del Caballo

De gastronomie tijdens Feria de Caballo is gevarieerd te noemen. Populaire delicatessen zijn bijvoorbeeld de pescaíto frito (gefrituurde vis), guisos (stoofschotels) en cola de toro (stierenstaart). Typische drankjes? Dat is natuurlijk sherry in alle soorten en maten. Zo is er oloroso (geurige, donkere sherry) en sherrywijn, niet zelden gemixt met soda limoen. Meer weten voor de laatste updates? Bezoek dan Jerez.es. 

Periode:  zaterdag 4 mei t/m zaterdag 11 mei 2024

 


terug naar agenda

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring