Feria de Abril in Sevilla

14-04-2018

 

Feria de Abril is het beroemdste en uitbundigste feest van Sevilla. Het lentefeest dat zijn oorsprong kent halverwege de 19e eeuw wordt meestal twee weken na Semana Santa gehouden. 

Locatie Feria de Abril

De feria vindt plaats op het afgesloten terrein Campo de Feria in de wijk Los Remedios aan de westelijke oever van de Guadalquivir. Een spectaculaire poort met duizenden gekleurde lampjes (bombillas) vormt de ingang van dit enorme feestterrein van 1.000.000 vierkante meter dat 15 straten en 26 'wijken' herbergt waarover zo'n 1050 casetas verdeeld liggen. Een prominent gedeelte is ingeruimd voor de Calle del Infierno (Hellestraat). Hier bevindt zich een groot attractiepark met onder meer een reuzenrad (noria), een populaire kinderattractie. Evenmin onvermeld mag blijven is het gebied dat bekend staat als Real want hier bevinden zich de casetas. Deze 'feesttenten' worden neergezet en bevolkt door verenigingen, bedrijven en groepen particulieren die er letterlijk dag en nacht eten, dansen en zingen. De meeste casetas zijn alleen toegankelijk voor houders en gasten met uitzondering van zestien (veelal stampvolle) casetas die kosteloos betreden kunnen worden. 

Activiteiten Feria de Abril

De feestweek start traditiegetrouw rond middernacht met de Prueba del Alumbrao. Dit fenomeen staat voor het verlichten van de poort en de nabijgelegen straten van het feestterrein met een zee aan lampjes. De dagen daarna is er elke middag de niet meer weg te denken Paseo de Caballos. Bij deze 'Optocht van de Koetsen' vormen trotse ruiters met hun Andalusische schonen uitgedost in oogstrelende flamencojurken het stralend middelpunt. Een deel van de stoet, traditiegetrouw gevormd door prominenten uit de stad, trekt naar de beroemde stierenarena Plaza de la Maestranza. 's Avonds en 's nachts komen de mensen terug om te feesten en hartstochtelijk de Sevillanas te dansen. De Feria de Abril komt zondagnacht tot rust na een spectaculair vuurwerk.  

Eten en drinken tijdens de Feria de Abril

Vanzelfsprekend ontbreekt het tijdens de Feria de Abril niet aan goed eten waaronder de nodige tapas en copas. Een vast ritueel tijdens de openingsnacht is het eten van gefrituurde vis. Overdag rond lunchtijd is het gebruikelijk dat er in de casetas stoofschotels in Andalusische stijl worden geserveerd. Smakelijke voorbeelden hiervan zijn garbanzos con bacalao (kikkererwten met kabeljauw) en papas con chocos (aardappelen met inktvis). Onlosmakelijk verbonden aan het lentefeest is de fino (sherry) uit (natuurlijk) Jerez de la Frontera. Erg populair is ook het drankje rebujito. Deze alcoholische versnapering is een frisse combinatie van sherry en Sprite die zich goed laat smaken tijdens de hete Sevilliaanse lentedagen.  

Periode: 14 april t/m 21 april 2018

Zoeken

zoekwoord(en)
categorie
 
vind-een-taalschool

Kalender

« april 2018 »
zonmaadinwoedonvrizat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930