Feria de Abril in Sevilla

04-05-2019

 

Feria de Abril is het beroemdste en uitbundigste feest van Sevilla. Het lentefeest dat zijn oorsprong kent halverwege de 19e eeuw wordt meestal twee weken na Semana Santa gehouden. 

Locatie Feria de Abril

De feria vindt plaats op het afgesloten terrein Campo de Feria in de wijk Los Remedios aan de westelijke oever van de Guadalquivir. Een spectaculaire poort met duizenden gekleurde lampjes (bombillas) vormt de ingang tot een enorm feestterrein dat goed is voor 1 miljoen vierkante meter, 15 straten en 26 'wijken' waarover ruim 1050 casetas verspreid liggen. Een prominent gedeelte is ingeruimd voor de Calle del Infierno. In de Hellestraat bevindt zich een groot attractiepark dat onder meer een reuzenrad (noria) herbergt. Evenmin onvermeld mag blijven is het gebied dat bekend staat als Real waar de casetas zich bevinden - feesttenten die bevolkt worden door verenigingen, bedrijven en groepen particulieren die er letterlijk dag en nacht komen eten, dansen en zingen. De meeste casetas zijn alleen toegankelijk voor houders en gasten met uitzondering van zestien (veelal stampvolle) casetas die kosteloos betreden kunnen worden. 

Activiteiten Feria de Abril

De feestweek start traditiegetrouw rond middernacht met de Prueba del Alumbrao. Dit fenomeen staat voor het verlichten van de poort en de nabijgelegen straten van het feestterrein met een zee aan lampjes. De dagen daarna is er elke middag de Paseo de Caballos. Bij deze 'Optocht van de Koetsen' vormen trotse ruiters met hun Andalusische schonen - uitgedost in oogstrelende flamencojurken - het stralend middelpunt. Een deel van de stoet, traditiegetrouw gevormd door prominenten uit de stad, trekt naar de beroemde stierenarena Plaza de la Maestranza. 's Avonds en 's nachts komen de mensen terug om te feesten en hartstochtelijk de Sevillanas te dansen. De Feria de Abril komt zondagnacht tot rust na een spectaculair vuurwerk.  

Eten en drinken tijdens de Feria de Abril

Vanzelfsprekend ontbreekt het tijdens de Feria de Abril niet aan goed eten. In Sevilla betekent dit de nodige tapas en copas, en het liefst tot het diepst in de nacht. Een vast ritueel tijdens de openingsnacht is het eten van gefrituurde vis, terwijl het overdag tijdens lunchtijd gebruikelijk is dat er stoofschotels in Andalusische stijl in de casetas worden geserveerd. Smakelijke voorbeelden hiervan zijn de garbanzos con bacalao (kikkererwten met kabeljauw) en papas con chocos (aardappelen met inktvis). Onlosmakelijk verbonden aan het lentefeest is de fino (sherry) uit (natuurlijk) Jerez de la Frontera. Erg populair is ook het drankje rebujito. Deze alcoholische versnapering is een frisse combinatie van sherry en Sprite die zich goed laat smaken tijdens de hete Sevilliaanse lentedagen.  

Periode: zaterdag 4 mei t/m zaterdag 11 mei 2019 (onder voorbehoud)

Zoeken

zoekwoord(en)
categorie
 
vind-een-taalschool

Kalender

« mei 2019 »
zonmaadinwoedonvrizat
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031