Valladolid heeft veel te bieden op het gebied van eten en drinken. Als toegangspoort tot de Duero wijnregio is Valladolid het walhalla voor wijnliefhebbers. De stad kent verschillende uitgaanszones. 

Tapasbars en restaurants in Valladolid

Los Zagales is een van de bekendste tapasbars van Valladolid. Restaurant dekt de lading eigenlijk beter. Het interieur is sfeervol met verschillende eetruimtes, een fijne plek om te lunchen. Op het vaste lunchmenu staan klassiekers als Judiones de la Granja, Granja con Chorizo y Morcilla en Steak Tartar de Solomillo de Buey. Een onvervalste tapasbar waarvan wordt beweerd dat ze de beste tapas van Valladolid serveren is Jero (Calle Correos 11). Maar het bekendste restaurant van Valladolid is La Parilla (Calle Pedro Niño 1). Een mooi adresje voor bijvoorbeeld de lokale vleesspecialiteit lechado asado.  

Cafés en terrassen 

Wie een copa wil drinken vindt rondom de kathedraal heeft genoeg keus. Bars en terrassen zorgen vooral 's avonds voor een sfeervolle aanblik. Je kunt ook westelijk opschuiven naar de Zona Coca waar Plaza Martí Monsó het kloppend uitgaanshart vormt. Jongeren trekken vooral naar de Zona de San Miguel, eveneens niet al te ver van de Plaza Mayor. 

 

Terug naar introductie Valladolid


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring