Met verschillende uitgaanszones heeft de compacte oude kern van Cádiz genoeg in petto op uitgaansgebied. Daar komen de zonovergoten stranden bij waar je het hele jaar door met een hapje en drankje kunt genieten alsof je in Havana bent. Op uitgaansgebied zijn er ook een aantal bijzondere festiviteiten. Zo kunnen liefhebbers van tapas zich in de zomermaanden aansluiten bij Ruta del Tapeo. Uitgevochten wordt wie de beste tapas van Cádiz serveert. Maar echt los gaat het in februari tijdens het beroemde carnaval van Cádiz
 

Borrelen op de stranden van Cádiz

Het bekende stadsstrand Caleta is een heerlijke plek om neer te strijken voor een lunch. Aan dit beroemde strand vind je het kleine 'Club Calete'. Dit visrestaurant bestaat uit een binnengedeelte en een niet te versmaden zonovergoten terras. Op het bescheiden terras proef je de unieke strandsfeer van Cádiz zoals nergens. Rond lunchtijd kan het wel druk zijn en soms moet je aansluiten in de rij wachtenden. Als je de zeepromenade afloopt kom je vanzelf uit bij de uitgestrekte stranden van Playa Victoria. In de zomermaanden zijn de chiringuitos hier zeer trek. Een aangenaam zaakje voor een drankje pal aan het Victoria-strand is Tirabuzón. Aan de strandpromenade Paseo Marítimo zitten nog verschillende andere zaakjes.  
 

Tapas en visgerechten in Cádiz 

Op slechts een paar honderd meter van Playa Caleta aan de Calle San Félix 15 vinden we instituut El Faro. Als je niet beter wist, zou je deze zaak zo voorbij lopen. Het etablissement bestaat uit een tapasbar en restaurantgedeelte, en nog belangrijker, alle tapas zijn raak. Net als de bediening, snel en klantvriendelijk. Het restaurant zou zelfs een geliefd adresje van Juan Carlos I zijn...En dan naar het eveneens goed aangeschreven La Candelera. Een klein zaakje dat goed verstopt zit in een zijstraatje. Uitstekende tapas- en visgerechten tegen schappelijke prijzen. Probeer de Pulpo en je weet wel beter.

Koffie en boeken

Een prachtig ontbijtadresje is La Clandestina. Niet in de laatste plaats voor diegenen die de combinatie koffie en boeken wel kunnen waarderen. Want in dit veelzijdige zaakje (José del Toro 23) zit een bescheiden bibliotheek en goede literatuur of poëzie is dan ook nooit ver weg. Naast uitstekende koffie worden er huistaarten en ecologische producten geserveerd.  Een aangenaam koffiezaakje aan het strand? Dan gaan we weer terug naar Caleta waar we het moderne koffiezaakje Quilla vinden dat is uitgerust met een groot zonovergoten terras. Naast koffie en zoetigheden kun je er ook terecht voor een wijntje of cocktail met tapas. 
 

El Pópulo 

Gelegen bij de kathedraal kent ook de wijk El Pópulo de nodige tapasbars en restaurants. El Pópulo is een aangename plek voor een copa wat vroeger op de avond. Op het sfeervolle plein bij de kathedraal kun je ook goed terecht voor een ontbijt of lunch op een van de zonovergoten terrassen. Op het pleintje aan de overkant van de kathedraal zit ook nog een fijne banketbakkerij voor zoetigheden.

Plaza San Francisco en Plaza de la Mina

Het stijlvolle Plaza San Francisco is een aangename plek voor een drankje of hapje. Binnen of buiten op een van de sfeervolle terrasjes. Liefhebbers van bier en Ierse pubs vinden O'Connells. Goede ambiance en muziek met groot aanbod bieren, whisky's, cocktails, likeuren en wat niet meer. Vlakbij Plaza San Francisco ligt het grotere Plaza de Mina waar ook de nodige tapasbars en restaurants voorhanden zijn.  
 

La Viña

Voor de wat rauwere zaakjes en barretjes moet je zijn in La Viña. Van oudsher een volkswijk waar de vissers wonen. Als je vanaf Playa Caleta in oostelijke richting gaat, loop je vanzelf aan tegen een smalle uitgaansstraat met aan weerskanten een bonte verzameling kroegjes en tapasbars: Calle La Palma. Tijdens het carnaval van Carnaval vormt La Viña het middelpunt van het feestgedruis. Een zeer goed aangeschreven en origineel zaakje om te eten is La Isleta de la Viña. Maar vergis je niet in de 'gerechtjes' want die kunnen heel voedzaam zijn.   


Punta de San Felipe - tot in de laatste uurtjes

De meeste luidruchtige uitgaanszone van Cádiz is naar verluid Punta de San Felipe.  Het uitgaansgebied waar de jongeren van Cádiz heentrekken. In de bars en discotheken van dit gebied kun je letterlijk tot 7 uur in de ochtend losgaan, corona daar gelaten. Punta de San Felipe is wel het uitgaansgebied van Cádiz met de meeste veiligheidsrisico's.  


Carnaval de Cádiz

De inwoners van Cádiz vieren het beste en grootste carnaval van Spanje en misschien ook wel van Europa. Elk jaar in februari stromen de straten en pleinen (over)vol en genieten de mensen van een mix van Andalusische flamenco, Afrikaanse ritmes en Zuid-Amerikaanse sambageluiden. Wil je dit Carnaval de Cádiz meemaken als toerist? Wees er dan tijdig bij! Cádiz kent relatief weinig hotels en tijdens dit mega-evenement zijn ze ook nog eens in een mum van tijd volgeboekt. Een cursus Spaans in Cádiz kan uitkomst bieden. 

 

Terug naar introductie Cádiz


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring