Leer Spaans bij taalschool Asociación Pop Wuj in Quetzaltenango


Taalschool Asociación Pop Wuj

Spaans leren en de inheemse gemeenschap van Xela helpen

Zoek je een Spaanse taalschool in Guatemala waar je tevens een nuttige bijdrage kunt leveren aan de samenleving en de Maya-Quiche indianen? Dan zit je bij Pop Wuj goed! De gekwalificeerde docenten van Pop Wuj verzorgen intensieve één-op-één-Spaanse-lessen en in combinatie met een verblijf bij een Guatemalteekse gastfamilie zal je Spaans er in razend tempo op vooruit gaan. Een gastgezin zorgt een uniek inkijkje in de Guatemalteekse cultuur en gastvrijheid van de bewoners van dit mooie land. Bij Pop Wuj kun je deelnemen aan uiteenlopende vrijwilligersprojecten op het gebied van scholing, voeding, huisvesting, medische hulp en milieu. Naast Spaanse lessen en vrijwilligerswerk organiseert Pop Wuj ook interessante uitstapjes in de directe omgeving en excursies naar andere mooie steden en natuurgebieden in Guatemala.  

Pop Wuj is een coöperatieve taalschool die al sinds 1992 Spaans lessen voor buitenlandse studenten verzorgt in Quetzaltenango in het hoogland van Guatemala. Dankzij de mix van intensieve taalcursussen en sociale projecten leren onze studenten niet alleen snel Spaans maar krijgen ze ook inzicht in de politieke, sociale en culturele werkelijkheid van Guatemala. Veel van de inheemse families wonen in de landelijke omgeving van Quetzaltenango en met de projecten van Pop Wuj kun je er eigenhandig voor zorgen dat hun levensstandaard verbetert. Waar Pop Wuj (spreek uit: 'pope-woo') voor staat? Het is een verwijzing naar het Heilige Boek van het Maya-Quiché volk. 

Quetzaltenango (of Xela) bevindt zich in bergachtig gebied omringd door adembenemende vulkanen en bergtoppen. De ligging zorgt voor een perfect klimaat: overdag is het nooit warmer dan 30 graden en nooit kouder dan 15 graden. De stad herbergt drie universiteiten en is een echte studentenstad. Daarnaast geniet Quetzaltenango de reputatie van een cultuurstad waar tal van Guatemalteekse schrijvers en artiesten zich thuisvoelen. De meerderheid van de bevolking van Quetzaltenango en omgeving bestaat uit Maya-Quiche indianen die hun cultuur altijd zijn trouw gebleven. Hun traditionele, kleurrijke klederdracht zul je op vele plekken binnen en buiten de stad zien. Hoewel Xela populair is bij buitenlandse reizigers is er geen sprake van massatoerisme waardoor de puurheid van Xela behouden is. In tegenstelling tot toeristische steden als Antigua spreken de meeste Xela- bewoners bijvoorbeeld geen Engels. Een extra stimulatie dus om Spaans te spreken. 

Meer weten? Lees dan dan ook ons interview met schoolcoördinator Jorge Archila van Pop Wuj.

logo Asociación Pop Wuj

CONTACTGEGEVENS

Primera Calle, 17-72, Zona 1
Quetzaltenango, Guatemala
www.pop-wuj.org
502.7761.8286


CURSUSSEN EN ACTIVITEITEN


Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring