Leer Spaans bij taalschool Asociación Pop Wuj in Quetzaltenango


Taalschool Asociación Pop Wuj

Pop Wuj: Spaans leren terwijl je de mensen van Guatemala helpt
 

Zoek je een Spaanse taalschool in Guatemala waar je naast Spaanse lessen ook een nuttige bijdrage kunt leveren aan de samenleving en de Maya-Quiche indianen? Dan zit je bij Pop Wuj goed! Onze gekwalificeerde docenten verzorgen intensieve 'één-op-één-lessen' Spaans. Omdat je verblijft bij een Guatemalteekse gastfamilie zal je Spaans er extra snel op vooruitgaan. Tegelijkertijd krijg je zo een uniek inkijkje in de lokale cultuur en de gastvrijheid van de bewoners van dit mooie land. Bij Pop Wuj kun je deelnemen aan uiteenlopende vrijwilligersprojecten op het gebied van scholing, voeding, huisvesting, medische hulp of milieu. Naast Spaanse lessen en vrijwilligerswerk organiseren we ook interessante uitstapjes in de directe omgeving en excursies naar andere mooie steden en natuurgebieden in Guatemala.  

Pop Wuj: coöperatieve Spaanse taalschool
We zijn een coöperatieve Spaanse taalschool die al sinds 1992 studenten bedient in Quetzaltenango in het hoogland van Guatemala. Dankzij de mix van intensieve taalcursussen en sociale projecten leren onze studenten niet alleen snel Spaans maar krijgen ze ook inzicht in de politieke, sociale en culturele werkelijkheid van Guatemala. Veel van de inheemse families wonen in de landelijke omgeving van Quetzaltenango en door deel te nemen aan onze projecten gericht op hen zorg je er eigenhandig voor dat hun levensstandaard verbetert. Asociación Centro de Estudios de Español Pop Wuj (spreek uit: 'pope-woo') verwijst naar het Heilige Boek van het Maya-Quiché volk. 

Quetzaltenango en de Maya-Quiche indianen
Quetzaltenango, onder Guatalmateken ook Xela genoemd, bevindt zich in bergachtig gebied met adembenemende vulkanen en bergtoppen. De ligging zorgt voor een perfect klimaat: overdag is het nooit warmer dan 30 graden en nooit kouder dan 15 graden. De stad herbergt drie universiteiten en is de thuishaven van diverse Guatemalteekse schrijvers en artiesten. Quetzaltenango geniet dan ook de reputatie van een echte cultuurstad. De meerderheid van de bevolking van Quetzaltenango en omgeving bestaan uit Maya-Quiche indianen die hun cultuur zijn trouw gebleven. Hun traditionele, kleurrijke klederdracht zul je op vele plekken binnen en buiten de stad tegenkomen. Hoewel Xela populair is bij buitenlandse reizigers is er geen sprake van massatoerisme waardoor de puurheid behouden is. In tegenstelling tot toeristische steden als Antigua spreken de meeste Xela- bewoners bijvoorbeeld geen Engels waardoor je extra gestimuleerd wordt om Spaans te spreken en zo de taal nog sneller eigen zult maken. 

Meer weten? Lees dan dan ook ons interview met schoolcoördinator Jorge Archila van Pop Wuj.

 

logo Asociación Pop Wuj

CONTACTGEGEVENS

Primera Calle, 17-72, Zona 1
Quetzaltenango, Guatemala, Quetzaltenango
www.pop-wuj.org
info@pop-wuj.org
502.7761.8286


CURSUSSEN EN ACTIVITEITEN

Groepscursus, Excursies, Privéles, Medisch Spaans, Spaans & Vrijwilligerswerk, Spaans & Salsa, Spaans & Surfen


Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2019 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring