Uyuni ligt aan de rand van de veelbezochte zoutvlakte van Salar de Uyuni. Het dorpje is op die manier uitgegroeid tot een populaire en bijna onvermijdelijke uitvalbasis. Heel veel is er niet te doen in Uyuni maar de veelal jonge reizigers zorgen voor een leuke sfeer.  

Meer toeristen dan inwoners in Uyuni

Opgericht in 1890 als handelspost kent Uyuni momenteel ruim 20.000 inwoners. De 60.000 toeristen die Uyuni jaarlijks aandoen drukken een flinke stempel op Uyuni. De economie van het stadje draait dan ook volledig op het toerisme. Desondanks is het typisch Boliviaans straatbeeld van straatstalletjes en inheemse vrouwen in kleurrijke kleding gelukkig nog niet verdwenen. 

Zoutvlaktes van Uyuni

De talloze toeristen komen maar voor één ding naar Uyuni: de zoutvlaktes. Met reden, want een bezoek aan de oogverblindende witte vlaktes mag natuurlijk niet ontbreken bij een rondreis door Bolivia. Niet alleen de zoutvlaktes, maar ook het aangrenzende nationale park is zeer de moeite waard. Gelegen op ruim 3500 meter boven zeeniveau een bijzondere combinatie van woestijn, meren en bergen. Tours naar de zoutvlaktes in grote terreinwagens boek je bij verscheidene toeristenorganisaties.   

Treinkerkhof Uyuni

In Uyuni staat een prachtig oud treinstation die treinfanaten zal bekoren. Drie kilometer buiten de stadsgrenzen bevindt zich ook nog een uitgestrekt treinkerkhof. De tientallen oude stoomlocomotieven die hier langzaam wegroesten geven Cementerio de Trenes iets mystieks en maken het bovenal een buitengewoon fotogenieke plaats waar fotofanaten wel raad mee weten. 

 


Reisbestemmingen Bolivia

Natuurparken Bolivia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring