Paracas is het grootste dorp van het gelijknamige schiereiland. Hoewel de officiële naam van het dorp El Chaco is, noemen de meest mensen het enkel Paracas. De meeste reizigers bezoeken Paracas vanwege het gelijknamige reservaat dat imposante zandduinen, eilanden en oases herbergt. Ingeklemd tussen de oceaan en de zandduinen zijn deze hoogtepunten vanuit het dorp makkelijk bereikbaar. 

Nationaal park Paracas
Paracas National Reserve beslaat het hele schiereiland. Deel daarvan wordt gevormd door een zandwoestijn gekenmerkt door een licht glooiende landschap zonder begroeiing en dat maakt dat je er fossielen kunt vinden van schelpen en kleine zeediertjes. Je vindt er ook een klein museum en een meer met flamingo's. De kustlijn van het nationaal park met haar stranden en metershoge rotsen is werkelijk prachtig. De woestijn die overgaat in zandrotsen, de rode stranden en het azuurblauw water zorgen voor een zeldzamen combinatie.

De Boogeilanden
Een bezoek aan Paracas zou niet compleet zijn zonder een boottocht naar Islas Ballestas, die ook wel 'poor man's Galapagos' worden genoemd. Maar schrik niet, want je kunt er tientallen zeevogels verwachten: van pinguïns en aalscholvers tot fregatvogels. Reken ook op zeeleeuwen die liggen te zonnen op rotsen die uit het water steken. Ook de boomachtige vormen van de eilanden springen eruit. Wist je dat mensen slechts een keer per vijf jaar aan land mogen komen? Om de vogelpoep van de stenen te schrapen wel te verstaan!


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring