Paracas - officiële naam El Chaco - is het grootste dorp van het gelijknamige schiereiland. De meeste reizigers bezoeken Paracas vanwege het natuurpark met zijn imposante zandduinen en kliffen, de eilanden en oases. Ingeklemd tussen de oceaan en de zandduinen zijn deze hoogtepunten vanuit het dorp makkelijk bereikbaar. 

Natuurpark Paracas

Reserva Nacional de Paracas (of Paracas National Reserve) beslaat het gehele schiereiland. Een aanzienlijk deel daarvan wordt gevormd door een unieke zandwoestijn gekenmerkt door een licht glooiend landschap zonder begroeiing. Dat maakt dat je er fossielen van schelpen en kleine zeediertjes kunt vinden. Verder zijn er ook een klein museum en een meer met flamingo's. De kustlijn van het nationaal park met haar stranden en metershoge rotsen is werkelijk prachtig. De woestijn die overgaat in zandrotsen, de rode stranden en het azuurblauw water zorgen voor een zeldzame combinatie.

Ballestaseilanden

Een bezoek aan Paracas zou niet compleet zijn zonder een boottocht naar Islas Ballestas. Je kunt er tientallen zeevogels verwachten: van pinguïns en aalscholvers tot fregatvogels. Reken ook op zeeleeuwen die liggen te zonnen op rotsen die uit het water steken. Ook de boomachtige vormen van de eilanden springen eruit. Wist je dat mensen slechts één keer per vijf jaar daadwerkelijk aan land mogen komen? Om de vogelpoep van de stenen te schrapen wel te verstaan! Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring