Islas Ballestas zijn een waar paradijs voor natuur- en vogelliefhebbers. Hoewel mensen niet aan land mogen, is een bootexcursie langs de eilanden een ware belevenis. 
 
Guano - vogelpoep
Ballesta is Spaans voor boog. Door de erosie zijn er verschillende grotten en bogen in de rotsen van de eilanden gevormd en vandaar de naam. In de rotsen en ogen zitten duizenden zeevogels, van pelikanen en Jan van Genten tot aalscholvers en pingu├»ns. Ook zeeleeuwen komen veel op de eilanden, en al van verre hoor je hun geschreeuw. Als je heel veel mazzel hebt, kun je zelfs dolfijnen zien zwemmen. Met zoveel vogels kun je je misschien wel voorstellen wat een gigantische hoeveelheden vogelpoep er op de eilanden geproduceerd worden. Maar deze guano vormt wel een belangrijke bron van inkomsten. Een keer in de vijf jaar wordt de poep van de rotsen geschraapt en verzameld, verwerkt en verkocht door de Peruaanse regering. 
 
Bootexcursie
De enige manier om de vogels en de eilanden te zien is per boot en in totaal duurt een excursie ongeveer twee uur. Onderweg vaar je langs de Candelabrageoglief, een soort kandelaarachtige figuur in het zand waar niemand de betekenis en de oorsprong precies van weet. Het figuur is 150 meter hoog en 50 meter breed. Goed om te weten, de bootjes zijn niet overdekt en als het regent, word je dus nat. Dit gecombineerd met het harde waaien een windjack is dan ook geen overbodige luxe. Zorg dus dat je goed voorbereid bent. Excursies vertrekken om 8, 10 en 12 uur en bij de eerste excursie heb je de meeste kans op een rustige zee wat haar ook het populairst maakt. Bescherm je hoofd met een petje of muts, niet alleen tegen de kou, maar vooral tegen de vogelpoep!
 
 


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring