Islas Ballestas is zeer de moeite waard voor natuur- en vogelliefhebbers. Ook wel 'Poor Man's Galapagos' genoemd, omdat ze een goedkoper alternatief vormen voor bezoekers. Hoewel mensen niet aan land mogen, is een bootexcursie langs de eilanden een onvergetelijke ervaring. 
 

Boogeilanden en vogelpoep

Ballesta staat voor boog en in het Nederlands kunnen we Islas Ballestas vertalen als Boogeilanden. Waar die naam vandaag komt? Door de erosie zijn er verschillende grotten én bogen in de rotsen van de eilanden gevormd. In de rotsen en ogen zitten duizenden zeevogels, van pelikanen en Jan van Genten tot aalscholvers en pinguïns. Ook zeeleeuwen komen in groten getale af op de eilanden en je hoor ze al van verre brullen. Als je heel veel mazzel hebt, kun je ook nog dolfijnen zien zwemmen. Met zoveel vogels worden er gigantische hoeveelheden vogelpoep (guano) op de eilanden geproduceerd. Maar het zal je misschien verbazen dat deze guano een belangrijke bron van inkomsten vormt voor de Peruaanse regering. Een keer in de vijf jaar wordt de poep van de rotsen geschraapt en verzameld, verwerkt en vervolgens verkocht. 
 

Bootexcursie

De enige manier om de vogels en de eilanden te zien is per boot. Goed om te weten, de bootjes zijn niet overdekt en als het regent, word je dus nat. Dit gecombineerd met het harde waaien een windjack is dan ook geen overbodige luxe.  Bescherm je hoofd met een petje of muts, niet alleen tegen de kou, maar vooral tegen de vogelpoep! Zorg dus dat je goed voorbereid bent. Excursies van twee uur tot circa vier uur vertrekken om 8, 10 en 12 uur. Bij de eerste excursie heb je de meeste kans op een rustige zee en dat maakt hem ook gelijk het populairst. Onderweg vaar je langs de Candelabrageoglief. Dat is een soort kandelaarachtige figuur in het zand waar niemand de betekenis en de oorsprong precies van weet. Het figuur is 150 meter hoog en 50 meter breed. 
 
 

Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring