Reisinspiratie voor Nationaal Park Rincón de la Vieja

In het noordwesten van Costa Rica in de provincie Guanacuaste ligt Parque Nacional Rincón de la Vieja. Het nationale park draait om de gelijknamige vulkaan die zorgt voor veel vulkanische activiteit in de vorm van kokende modderpoelen, dampende zwavelbaden en warmwaterbronnen. De uitdagende wandelroutes van dit ietwat desolate park leiden ook naar kratermeren, watervallen en een verscheidenheid aan zoogdieren en vogelsoorten. 

Fumaroles in Nationaal Park Rincon de la Vieja

Oriëntatie en activiteiten 

Parque Nacional Rincón de la Vieja dat zijn naam dankt aan de gelijknamige vulkaan behelst 140 km². Volcán Rincón de la Vieja is één van de vijf actieve vulkanen van Costa Rica. Hoewel de vulkaan zijn laatste eruptie kende in 1998, is hij nog steeds actief. Dit blijkt uit de zwavel- en waterdampen die worden uitgestoten. Het park laat zich opdelen in twee gedeeltes: Sector Las Pailas (westelijk) en Sector Santa María
(zuidoostelijk) In het park kunnen je verschillende trails lopen die variëren van gemakkelijk tot zeer intensief. De meeste trails starten vanaf Las Paillas. Naast trektochten kun je in het park ook canopy tours doen die dwars door het regenwoud voeren. Net als in La Fortuna zijn er dankzij de vulkanische activiteit warmwaterbronnen en spa's voorhanden. In de omgeving van het park bevinden zich ook haciendas. Ze fungeren niet alleen accommodatie maar doen ook dienst doen voor verschillende activiteiten als paardrijtochten.  

Trails 

De makkelijkste route in Parque Nacional Rincón de la Vieja is Las Pailas Trail. Voerend naar bubbelende modderpoelen die fumaroles worden genoem behelst het traject ongeveer 3 km. Wees gewaarschuwd voor de zwavelgeur want je kunt je verbranden als je te dichtbij komt! Iets pittiger is Sendero de Cateratas Escondidos. Dit traject voert naar verschillende watervallen. Een daarvan is Carata la Cangreja, met 50 meter de hoogste waterval in het park. Andere koek is de 15 km lange Sendero Volcán Rincón de la Vieja. Een intensieve route die bedoeld is voor ervaren bergwandelaars. Zeleidt naar de hoofdkrater Laguna Jilgueros. Boven wacht je een adembenemend uitzicht die helemaal reikt tot de Stille Oceaan en de Caribische zee. In de sector Santa María kun je ook nog de Sendero Los Azufradas volgen. Deze voert naar woud en warmwaterbronnen. 

Flora en fauna 

Dankzij de vulkanische activiteiten en de hoogteverschillen kent Parque Nacional de la Vieja verschillende ecosystemen die variëren van savanne tot bergregenwoud. Er zijn verscheidene boomsoorten te onderscheiden. Hiertoe behoren indio desnudo (letterlijk: naakte indiaan) en de Guanacaste-bomen. Het park kent ook een grote verscheidenheid aan zoogdieren waaronder miereneters, gordeldieren, apen, jaguars en tapirs. Deze laatste groep zoogdieren kun je met een beetje geluk spotten bij Lago Los Jilgueros. Verder herbergt het nationale park een indrukwekkend aanbod vogels. Tot de maar liefst 260 vogelsoorten die in het park zijn te vinden behoren toekans, quetzals en papegaaien.  


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring