Aan de imposante Arenal in het noorden van Costa Rica ligt de levendige toeristenplaats La Fortuna. Deze vulkaan en de warmwaterbronnen zijn de hoofdredenen waarom reizigers hier neerstrijken. Hoewel La Fortuna wordt overlopen door toeristen is het nog steeds een aangenaam en relaxt stadje. Je kunt er helemaal tot rust kunt komen of juist vol aan de bak gaan met avontuurlijke activiteiten. 

La Fortuna met op achtergrond de Arenalvulkaan

Stad in de schaduw van de vulkaan

Het stadsgezicht van La Fortuna wordt volledig gedomineerd door de Volcán Arenal. Vanuit het centrale plein, en zo'n beetje vanuit elke willekeurige hoek, kijk je in vol ornaat uit op deze perfecte stratovulkaan. Eén van van de mooiste panorama's van Costa Rica. Hoewel de vulkaan op 8 kilometer van La Fortuna ligt, voelt het alsof deze imposante verschijning binnen de stadsgrenzen ligt. Oorspronkelijk was La Fortuna een bescheiden, anoniem landbouwstadje. Toeristisch zou het zich in rap tempo ontwikkelen na de zware aardbeving van 1968.  Inmiddels is La Fortuna één van de grote toeristenhits van Costa Rica. Het stadje zelf telt eigenlijk weinig bezienswaardigheden, hoewel je met zo'n vulkaan op de achtergrond ook maar weinig nodig hebt. Het sfeervolle en opgewekt plaatsje is eigenlijk de attractie waar 's avonds genoeg te beleven valt. Het centrum, feitelijk één straat, is bezaaid met restaurantjes, barretjes, hotels én tour operators die een enorm aanbod excursies aanbieden. Maar nog makkelijk is vaak een excursie boeken via je hotel wat een hoop gedoe scheelt.

Avontuurlijke activiteiten in overvloed

La Fortuna en zijn omgeving zijn het walhalla voor avontuurlijke reizigers. Trails, rafting, canopy tours, vissen, speleologie, maar waar te beginnen? Natuurlijk bij de vulkaan! Hoewel je de top niet kunt beklimmen gezien de vele erupties kun je wel verschillende trails volgen die fraai uitkijken op de Arenal. De kleinere buurman Cerro Chato laat zich wel beklimmen. Boven op deze slapende vulkaan heb je het beste uitzicht op Volcán Arenal en Laguna de Arenal. Dit meer leent zich ook weer voor tal van outdoor activiteiten: kajakken, zwemmen (wat koud), vissen of vogels spotten.De jungle verkennen? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een comfortabel ritje met de kabelbaan? Kriskras door het regenwoud met uitzicht op de Arenalvulkaan en het Arenalmeer? Nog meer actie? Ga dan voor de tokkelbaan aan suis naar beneden!  En dan is er nog een derde alternatief om het regenwoud van bovenaf te beleven. Via de Arenalhangbruggen (14 stuks) baan je je al slingerend een weg door het woud. Paardrijden? Dan is de populaire paardrijtocht vanuit La Fortuna naar het beroemde nevelwoudreservaat van Monteverde een tip. Bij deze adembenemende tocht steek je eerst per boot het Arenalmeer over om het laatste stuk te paard te overbruggen. 

Warmwaterbronnen van La Fortuna

De omgeving van de Arenal vulkaan is gezegend met talrijke thermen. Wat is er heerlijker om na een intensieve dag met avontuurlijke activiteiten te ontspannen in de warmwaterbronnen? Aan de voet van de vulkaan vinden we de bekendste spa: Tabacón Hot Springs. Een luxueus watercomplex met openluchtbaden, restaurants, massageruimtes en prachtige uitzichten op de vulkanen. Met 27 tot wel 40 graden liggen de temperaturen van het geneeskrachtig water hoog. Blijf er dan ook weer niet te lang in liggen, hoe verleidelijk ook! In de omgeving zijn verder verschillende andere kuuroorden voorhanden met de nodige variatie qua comfort en faciliteiten. Gratis warmwaterbronnen liggen overigens voor het oprapen in de open natuur. Een gids of iemand uit de omgeving brengt je er zo naar toe. 


 


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring