Gesticht in 1991 om het ecosysteem rondom de Arenal-vulkaan te beschermen: Parque Nacional Volcán Arenal. Het letterlijke en figuurlijke middelpunt van het park is Vólcan Arenal, de meest actieve vulkaan van Costa Rica. Maar er is ook nog een tweede vulkaan in het park: Cerro Chato, uitgerust met een fraai kratermeer.  

Geschiedenis van de Arenal-vulkaan

Tot 1968 werd aangenomen dat Vólcan Arenal een slapende vulkaan was. Maar op 29 juli 1968 wist men wel beter toen de vulkaan met veel geweld ontwaakte. De dorpjes Tabacón en Pueblo Nuevo werden compleet van de aarde geveegd. 87 personen kwamen om het leven. Sinds die tijd rommelt de vulkaan onophoudelijk met bijna dagelijks erupties. Vooral als het donker is, levert dit prachtige plaatjes op. En dat heeft mede bijgedragen aan de vele toeristen die La Fortuna inmiddels aandoen.  

Trails in Parque Nacional Volcán Arenal

In het nationale park lopen verschillende trails die fantastische uitzichten op de vulkaan bieden. Zo is er de toegankelijke Waterfall Trail. Deze vertrekt vanaf de Arenal Observatory Lodge, het fraaiste uitzichtspunt halverwege de westelijke helling van de Chato. Deze trektocht van ongeveer 2 kilometer duurt een uur en voert naar een 40 meter hoge waterval. Andere kost is de Cerro Chato Trail. Deze intensieve trail van 8 km (ongeveer 3 uur) voert naar de top van de Cerro Chato. Daarvandaan kijk je niet alleen uit op de Arenal-vulkaan maar ook op het Arenal-meer. 

Flora en fauna van Parque Nacional Volcán Arenal

Dankzij de 850 vogelsoorten trekt Parque Nacional Vólcan Arenal de nodige vogelaars. Hiertoe behoort de zeldzame en bedreigde quetzal. Naast vogels zijn er ook volop zoogdieren in het park te bewonderen. Daartoe behoren jaguars en kapucijnapen. Flora is ook volop voorhanden. Een greep uit de bloemen die je er kunt vinden: laurieren, orchideeën, varens en bromelia's.Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring