Pak een willekeurige fles Argentijnse wijn uit een schap in de supermarkt en de kans is groot dat deze uit Mendoza komt. In de wijnhoofdstad van Argentinië voeren ontelbare wijntours naar haar beroemde bodegas. Een must om meer te weten te komen over de Mendozawijnen en te genieten van een heerlijke lokaal glaasje. Maar Mendoza is nog heel wat meer dan wijn. Gelegen aan de voet van de Andes is de stad een geliefde uitvalsbasis voor bergexcursies. Dat heeft alles te maken met Aconcagua, de hoogste berg van het Amerikaanse continent

Wijntours in Mendoza op de Nederlandse manier

Mendoza is één van de belangrijkste wijnsteden ter wereld. Sterker nog: de Mendoza regio is het grootste en bekendste wijngebied van heel Latijns-Amerika. Het balletje is gaan rollen toen een Fransman in de 19e eeuw druivenplanten meebracht die opvallend goed bleken te aarden in het droge klimaat van de Mendozastreek. Een van die druiven, de Malbec, is inmiddels synoniem voor Argentijnse wijnen. Internationale faam kennen ook wijnhuizen als Norton en Rutini die wereldwijd hun Mendozawijnen aan de man brengen. Wijnexcursies zijn er in alle soorten en maten in Mendoza. Fietsen is bij uitstek de manier om op wijnexcursie te gaan in Mendoza.  Fietsend langs eindeloze wijngaarden, genieten van het Andeslandschap afgewisseld met een glaasje wijn bij een bodega...bepaald geen straf natuurlijk! Talloze reisbureautjes kunnen je van dienst zijn met het samenstellen van jouw perfecte wijntour in Mendoza. 


Aangename groene stad in de droge Andes

Mendoza mag dan in een droge woestijn liggen, dat zou je niet direct zeggen. Rijk aan bomen, parken, pleinen en brede boulevards is Mendoza namelijk een groene stad. Dit is te danken aan een ingenieus irrigatiesysteem die zorgt voor water uit de Andes en de wijnbouw in de regio mogelijk maakt. Dat tezamen met het culturele en culinaire aanbod maken Mendoza tot een zeer aangename toeristische bestemming. Door Mendoza's ligging aan de voet van de Andes zijn er bovendien volop outdooractiviteiten te ondernemen. Zo kun je de Aconcagua beklimmen, met 6962 meter de hoogste berg ter wereld na de Himalaya. Maar het berglandschap leent zich ook voor paragliden, raften, wandelen, fietsen en paardrijden. Met georganiseerde bustrips kun je vanuit Mendoza diep in de Andes komen. 
 

José de San Martín en inheemse stammen

Ook in historisch opzicht is Mendoza een belangrijke Argentijnse stad. Tussen 1814 en 1817 startte generaal José de San Martin vanuit Mendoza zijn tocht door de Andes om grote gebieden op de Spanjaarden te bevrijden. Tegenwoordig heeft bijna elke Argentijnse stad wel een plein of park vernoemd naar deze beroemde vrijheidsstrijder die in Latijns-Amerika een zeer grote status kent. Zo ook Mendoza met het grootse Parque General San Martín. Ook is er in de stad nog een museum naar hem vernoemd: Museo Histórico General San Martín. Voordat Mendoza in 1561 door Pedro del Castillo werd gesticht, woonden de Huarpes in dit gebied. Dit inheemse volk kende reeds een geavanceerd irrigatiesysteem dat later door de Inca's nog verder verfijnd zou worden. 


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring