Vaak genoemd als een van de mooiste meren ter wereld schieten superlatieven tekort om de schoonheid van Lago de Atitlán te beschrijven. Het overweldigende en zo gevarieerde kratermeer wordt omringd door vruchtbare bergen, vulkanen en bijzondere dorpjes met voor iedere reiziger wat wils. Sommige gringos zijn zelfs zo aan het meer verknocht geraakt dat ze zich er maar permanent gevestigd hebben. Kortom, het Meer van Atitlán mag bij een bezoek aan Guatemala simpelweg niet ontbreken. 

Oevers van Lago de Atitlan in Guatemala

Meer met vele gezichten

Op een hoogte van 1500 meter gelegen, kent Lago de Atitlán verschillende gradaties. Waar het meer er in de ochtend vaak rustig bij ligt, kan het er in de middag wild aan toegaan als de xocomil opsteekt. Ook ondergaat het meer van 18 bij 12 kilometer voortdurend kleurwisselingen. Prachtig azuurblauw wordt dan ingeruild voor groen en vice versa. Bijzonder is ook de combinatie van het toerisme en de Maya-cultuur die elkaar niet in de weg lijken te zitten. Verder is er veel variatie in plaatsen waarvan er elf zijn. Panajachel en Santiago Atitlán zijn letterlijk en figuurlijk uitersten. Noordelijk gelegen vormt het commerciële Panajachel de entree tot het meer. Zuidelijk gelegen Santiago Atitlán staat juist voor haar Maya-tradities. Relaxt chillen en feesten? Zet dan koers naar San Pedro de Laguna. Rustiger en spiritueler? Dan ben je juist weer op je plaats in San Marcos la Laguna. Een van de charmes van Lago de Atitlán is het hoppen met de boot van de ene plaats naar de andere, terwijl je onderweg getrakteerd wordt op prachtige vergezichten op het meer. 
 

Activiteiten en Spaans aan het meer

Het meer is ook een paradijs voor liefhebbers van outdoor activiteiten. Je kunt het meer bijvoorbeeld met een mountainbike verkennen afgewisseld met stukken over het water. Zeker een leuke manier om de minder bekende oostkant van het meer te verkennen. Of misschien ben je meer van het hiken of het kajakken? Dat laatste kan vanuit Santa Cruz La Laguna plaatsvinden. Of zoek je het hoger op in de vorm van paragliding? Ga dan naar Santa Catarina Palopó. Vanuit de lucht zul je een ultiem uitzicht over het meer hebben als een vogel. Bezoek ook zeker Cerro Tzankujil Nature Reserve. Het natuurreservaat biedt de beste uitzichten op het meer. En liefhebbers springen er vanaf een 12 meter hoog platform zo het meer in.

Na Antigua en Quetzaltenango kent Lago de Atitlán de meeste Spaanse taalscholen van Guatemala voor buitenlanders. De hoofdstad van de Spaanse scholen is San Pedro la Laguna. Daar volg je Spaanse lessen per week voor circa 600 Quetzal (ongeveer 75 euro). Ongeveer hetzelfde leg je neer als je verblijft bij een gastgezin inclusief drie dagelijkse maaltijden. Naast San Pedro La Laguna vind je ook taalscholen in Panajachel en andere plaatsen aan het meer. 

 
Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring