Jacó is de surf- en partybestemming van Costa Rica. Niet alleen voor buitenlandse toeristen maar ook voor josefinos uit de hoofdstad. Het strand van Jacó biedt optimale surfgolven die gelden als de beste van Costa Rica. Omgeven door groene bergen en natuurparken valt er ook voor natuurliefhebbers genoeg te beleven. 

Surfstranden van Jacó

Wie met de bus arriveert op de hoofdweg krijgt directe het toeristische aangezicht van Jacó gepresenteerd: restaurants, bars, hotels, winkels en stromen toeristen die op hun slippers relaxt rondsloffen, al dan niet met een surfplank in de hand. Dat doen zij op de Avenida Pastor die bestaat uit een aantal gezellige zijstraatjes die altijd voeren naar het strand. Het stadsstrand Playa Jacó is met zijn fijne surfcondities, levendige sfeer en weelderige groene omgeving één van de populairste stranden van Costa Rica. Maar het kan nog beter. Als je 7 km zuidelijker gaat, dan kom je uit bij het uitgestrekte Playa Hermosa. Verwacht hier nog krachtiger Costa Ricaanse golven, zeker niet bedoeld voor beginners. Sterker nog, ook gevorderde surfers kunnen hier hun borst nat maken. Maar ook strandliefhebbers die het zoeken in rust, natuurschoon en ruimte zullen zich op dit uitgestrekte, donkere zandstrand (de naam zegt al genoeg) ook als een vis in het water voelen.

Stappen in Jacó

Laten we er maar geen doekjes om winden, Jacó is een onvervalste uitgaansbestemming. En het uitgaansleven in de Costa Ricaanse badplaats gaat alle kanten op. Van fastfood ketens tot chique restaurants en van laagdrempelige strandbars tot exclusieve cocktailclubs. Al net zo divers is het uitgaanspubliek. De eerder aangehaalde josefinos, jonge Canadese stappers, surfers, pensionados, expats en prostituees, het loopt hier allemaal door elkaar. Maar schrik niet, de sfeer is ook relaxt dankzij de goede mix van locals en toeristen. 

Omgeving van Jacó

Hoewel het in Jacó draait om zonnebaden, surfen en uitgaan zijn er in de omgeving genoeg andere activiteiten te ondernemen. Ten noorden van Jacó bevindt zich Parque Nacional Cacara. Een relatief klein nationaal park waar een heel scala aan bijzondere dieren leven waaronder de pijlgifkikker en de amazonepapegaai. Mis evenmin de Crocodile Bridge (de Engelse benaming) dat iets buiten het park is gelegen. Zonnebadend onder de brug steelt een troep krokodillen hier de show. Of bezoek vanuit Jacó de Pacific Rainforest kabelbaan. Deze laat je soepeltjes en veilig razen door het regenwoud. Naast canopy tours liggen er nog veel meer outdoor activiteiten in het verschiet in de omgeving van Jacó. Hiertoe behoren hiking, kajakken op zee, paardrijden en sportvissen. 

 


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring