Jacó is de surf- en partybestemming van Costa Rica. Niet alleen voor buitenlandse toeristen maar ook voor de josefinos uit de hoofdstad. Het strand van Jacó biedt optimale surfgolven die worden gerekend tot de beste van Costa Rica. De surfstad wordt omgeven door groene bergen en natuurparken wat maakt dat er ook voor natuurliefhebbers genoeg te beleven valt. 

Surfstranden van Jacó
Wie met de bus arriveert op de hoofdweg ziet gelijk het toeristische aangezicht van Jacó: restaurants, bars, hotels, winkels en stromen toeristen die op hun slippers relaxt rondsloffen, al dan niet met een surfplank in de hand. Deze Avenida Pastor Díaz bestaat uit verschillende, gezellige zijstraatjes die leiden naar het strand. Het stadsstrand Playa Jacó is met zijn optimale surfcondities, levendige sfeer en weelderige groene omgeving één van de populairste stranden van Costa Rica. Maar het kan nog beter. Als je 7 km zuidelijker gaat, dan kom je uit bij het uitgestrekte Playa Hermosa. Hier kun je nog krachtiger Costa Ricaanse golven verwachten die zeker niet bedoeld zijn voor beginners. Sterker nog, gevorderde surfers kunnen hier hun borst nat maken. Maar ook strandliefhebbers die het zoeken in rust, natuurschoon en ruimte zullen zich op dit uitgestrekte, donkere zandstrand (de naam zegt al genoeg) ook zeker thuisvoelen.

Stappen in Jacó
Laten we er geen doekjes om winden, Jacó is een onvervalste stapbestemming. En het uitgaansleven in de Costa Ricaanse badplaats gaat alle kanten op. Van fastfood ketens tot chique restaurants en van laagdrempelige strandbars tot exclusieve cocktailclubs. Al net zo divers is het uitgaanspubliek. Josefinos, jonge Canadese stappers, surfers, pensionados, expats en prostituees, het loopt hier allemaal door elkaar. Maar schrik niet, de sfeer is relaxt, ook dankzij een goede mix van locals en toeristen. 

Omgeving van Jacó
Hoewel het in Jacó vooral draait om zonnebaden, surfen en uitgaan zijn er in de omgeving genoeg andere activiteiten te ondernemen. Ten noorden van Jacó bevindt zich Parque Nacional Cacara, een relatief klein nationaal park waar verscheidene bijzondere dieren leven zoals de pijlgifkikker en de amazonepapegaai. Mis evenmin de Crocodile Bridge (de Engelse benaming) dat iets buiten het park is gelegen. Een troep krokodillen, zonnebadend onder de brug steelt hier de show. Of bezoek vanuit Jacó de Pacific Rainforest kabelbaan die je soepeltjes en veilig door het regenwoud laat razen. Naast canopy tours liggen er nog veel meer outdoor activiteiten in het verschiet in de omgeving van Jacó. Hiertoe behoren hiking, kajakken (op zee), paardrijden en sportvissen. 

 


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring