Vervoer naar Mexico

Het ligt voor de hand dat je naar Mexico vliegt op de luchthaven van Mexico-Stad. Aeropuerto Internacional Benito Juárez is de belangrijkste internationale luchthaven van Mexico gelegen op 5 kilometer ten oosten van het centrum van Mexico-Stad. 

Vervoer in Mexico

De bus is vaak de beste en goedkoopste manier om te reizen in het zeer uitgestrekte Mexico. Vrijwel alle Mexicaanse steden beschikken over een busterminal voor langeafstandsbussen. Daarnaast beschikken 90 Mexicaanse steden over een luchthaven en dat maakt dat er ook volop mogelijkheden zijn om in Mexico met het vliegtuig te reizen. AeroMéxico is de grootste luchtvaartmaatschappij van Mexico en de op een na grootste van Latijns-Amerika. Zij verzorgt dagelijks circa 600 vluchten in Mexico. 

Veiligheid Mexico

De drugsgerelateerde misdaad is in Mexico sinds 2006 scherp toegenomen. Toch krijg je hier als reiziger in de toeristische gebieden niet zo snel mee te maken. Toeristen zijn maar zelden het slachtoffer van drugsgeweld, hoewel er de afgelopen jaren wel een aantal incidenten zijn geweest in toeristische gebieden. Maar wie als reiziger de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen neemt en gevaarlijke gebieden mijdt, hoeft zich niet al te veel zorgen te maken in Mexico. 

Tijd Mexico

In Mexico is het in de wintertijd zeven uur vroeger en in de zomertijd acht uur vroeger dan in Nederland en België. 

Telefoneren in Mexico

Het internationale toegangsnummer van Mexico is 52. Als je belt vanuit Nederland of België begin je met de toegangscode 00 gevolgd door het landnummer 52. Als je vanuit Mexico naar Nederland of België belt, draai je 00 gevolgd door 31 (Nederland) of 32 (België). 

Klimaat Mexico

Mexico kent een verscheidenheid aan klimaten, grotendeels bepaald door hoogteverschillen. Langs de Grote Oceaan (van noord tot zuid) is de temperatuur doorgaans constant. In Zuid-Mexico loopt het regenseizoen van mei tot september. De drukste toeristische maanden zijn juli, augustus en december. Mexicanen gaan massaal op vakantie in augustus. Grofweg geldt dat het droge seizoen (van oktober tot april) voor Mexico als geheel de beste reistijd is. Aan de Caribische kust is de kans op orkanen het grootst in de zomermaanden. 

Gezondheid Mexico

Hoewel Mexico geen verplichte inentingen kent, worden er toch enkele aanbevolen. Benader hiervoor instituten als GGD. Zo worden malariapillen voor het zuiden van Mexico aanbevolen en voor de kustgebieden is muggenprotectie geen overbodige luxe.

Geld Mexico

De Mexicaanse peso (MXN) is de munteenheid van Mexico. Het symbool voor de peso is $ (niet verwarren met de Amerikaanse dollar).Een peso is gelijk aan 100 centavos. Het symbool voor centavo is ¢. Het is raadzaam om in Mexico een creditcard en cash (bij voorkeur Amerikaanse dollars) mee te nemen. 
1 Euro = 23,31 MXN (richtkoers) 

Elektriciteit Mexico

De stopcontacten in Mexico zijn berekend op stekkers met twee platte pinnen. Een adapter of wereldstekker is nodig voor de aansluiting van Europese elektrische apparaten. 

Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring