Vervoer naar Mexico-Stad 

KLM vliegt voor een kleine 700 euro naar Mexico-Stad. De heenreis is vaak rechtstreeks en je vliegt dan een kleine 12 uur. Terug, met een tussenlanding in Parijs, is het 17 uur.

Aeropuerto Internacional Benito Juárez bevindt zich op 5 kilometer ten oosten van het historisch hart van Mexico-Stad. De reistijd vanaf het vliegveld naar het centrum kan nogal variëren; van een halfuur tot twee uur, afhankelijk van de verkeersdrukte. Een taxi vanaf de luchthaven kost zo'n 150 peso (ongeveer 10 dollar).

Mexico-Stad telt vier busterminals waarvandaan langeafstandsbussen rijden naar tal van Mexicaanse steden. Van Terminal del Norte vertrekken de bussen naar Noord-Mexico. Van Terminal del Sur de bussen naar Zuid-Mexico. Van Terminal Poniente bussen naar West-Mexico. En van Terminal Poniente bussen naar de Golfkust en Yucatán.

Vervoer in Mexico-Stad

Mexico-Stad heeft een uitgebreid metronetwerk. Deze verbindt het noorden, zuiden, westen en oosten van de miljoenenstad. Het is tevens de goedkoopste en snelste manier om je binnen de stad te verplaatsen.
Een ander vervoersmiddel in Mexico-Stad is de metrobus, die op de belangrijkste hoofdader rijdt: van zuid tot noord.
Mexico-Stad kent een enorm arsenaal aan taxi's waarvan de felgroene taxi's eruit springen. Voor Nederlandse begrippen zijn de taxi's scherp geprijsd. Maak vooraf altijd een prijsafspraak en check goed of je te maken hebt met een officiële taxi.
Een ander veelgebruikt vervoermiddel in Mexico-Stad is de microbus. De peseros (vaak in de kleuren grijs en groen) worden gerund door private bedrijven en volgen meestal vaste routes. De busjes stoppen voortdurend om mensen op te pikken. De tarieven zijn scherp, soms slechts een halve dollar voor ritjes van een paar kilometer.

Veiligheid Mexico-Stad

Over Mexico-Stad gaan de wildste verhalen, maar in de praktijk valt dit voor toeristen doorgaans erg mee. Ook de zware drugscriminaliteit waar Mexico mee kampt, heeft in de hoofdstad veel minder toegeslagen. Dat neemt niet weg dat je op je hoede moet zijn in deze gigantische metropool vol armoede en sociale problematiek. Voor Mexico-Stad als geheel geldt dat het overdag veel veiliger is dan 's avonds en dit geldt bijvoorbeeld ook voor het historisch centrum. Een tweede algemene regel die je kunt hanteren is het links laten liggen van de zeer noordelijke en zuidelijke buurten van Mexico-Stad. Als derde is het raadzaam om kostbare spullen thuis te laten. Zakkenrollerij is zeker een aandachtspunt in het zeer drukke en hectische Mexico-Stad.  Zakkenrollers kun je bijvoorbeeld verwachten op toeristische plekken als Zona rosa, Bosque Chapultepec en verscheidene markten. Houd ook rekening met bedelende straatkinderen op toeristische plekken wat altijd indruk maakt. Voorbeelden van buurten die je beter kunnen mijden zijn bijvoorbeeld Doctores ('s avonds taxi nemen), Iztapalapa (slechte reputatie), Colonia del Valle (enerzijds veilig voor toeristen anderzijds de wijk met meeste ontvoeringen) en Tlalpan/Xochimilco/Tlateloico ('s avonds maar beter mijden).  

Klimaat Mexico-Stad

Mexico-Stad heeft een zacht klimaat en door haar ligging kent de stad het hele jaar door een gematigde temperatuur. Mexico-Stad geldt als de natste stad van Mexico-Stad met meer regen dan London. Stortbuien kunnen zich voordoen tijdens het regenseizoen dat loopt van juni tot en met september. Als beste reismaanden voor Mexico-Stad worden april en oktober aangemerkt. Houd in Mexico-Stad ook rekening met een stevige smog die soms gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid en bewoners wordt dan gevraagd om binnen te blijven. 
 

Terug naar introductie Mexico-Stad


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring