Vervoer naar El Salvador

De internationale luchthaven van El Salvador is Aeropuerto Internacional de El Salvador op 40 km van San Salvador gelegen. 
 

Vervoer in El Salvador

Budgetreizigers die wat Spaans spreken, zitten in El Salvador op rozen. Voor maar een paar dollar kun je met eenvoudige 'chickenbussen' het hele land doorkruisen. Eerlijk is eerlijk, dit is niet de snelste en meest comfortabele vervoerswijze. Staan in een overvolle bus is geen uitzondering. Maar in het bescheiden El Salvador is het goed te doen en bovendien de manier om het land en zijn bevolking te leren kennen. Is dit je iets te Spartaans? Kies dan voor duurdere lijnbussen die vooral rijden vanaf de grotere busstations. Je bent dan verzekerd van zitplaatsen. Het compacte El Salvador is uitgerust met een opvallend goed wegennet. Dat maakt een huurauto ook een aantrekkelijke optie voor de avontuurlijke chauffeur. Reken voor een huurauto op ongeveer 40 dollar per dag. 
 

Veiligheid El Salvador

El Salvador is veiliger dan zijn dubieuze reputatie doet vermoeden. Dat neemt niet weg dat El Salvador de nodige veiligheidsproblemen kent vanwege armoede, jeugdbendes en het grote aantal moorden per hoofd van de bevolking. Maar als je de risicogebieden mijdt (meestal zijn dit de geïsoleerde buitenwijken in de grote steden), dan zul je daar niet zo snel iets van meekrijgen. Houd wel rekening met de nodige politie en legereenheden op straat, vooral in grote steden als San Salvador en Santa Ana. Als je de stadsbus neemt in bijvoorbeeld San Salvador, mijd dan gevaarlijke gebieden vanwege berovingen in de bus (laat je adviseren door de buschauffeur). Wat betreft de politie, incidenteel kun je te maken krijgen met dubieuze agenten. Vanwege onduidelijke redenen kunnen ze je fouilleren. Werk netjes mee maar laat je ook niet intimideren.  
 

Tijdsverschil El Salvador

In El Salvador is het 7 uur vroeger dan in Nederland (in de zomertijd is dit 8 uur). 
 

Telefoneren El Salvador

Het internationale toegangsnummer van El Salvador is 503. Als je belt vanuit Nederland of België begin je met de toegangscode '00' en vervolgens het landnummer '503'. Als je vanuit El Salvador naar Nederland of België wilt bellen, draai je '00' gevolgd door '31' (Nederland) of '32' (België). 

Klimaat El Salvador

El Salvador heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van 25 graden. December en januari kennen de laagste temperaturen met gemiddeld 24 graden. April is de warmste maand met gemiddeld 32 graden. El Salvador kent twee seizoenen: het droogseizoen (november t/m april) en het regenseizoen (mei t/m oktober). De kans op orkanen is het grootst gedurende juni-november. Het surfseizoen (voor gevorderde surfers) loopt van mei-augustus. Het broedseizoen voor de zeeschildpadden loopt van juli-november.
 

Geld El Salvador

Op de internationale luchthaven vind je geldautomaten waar je geld kunt opnemen. Verder vind je genoeg geldautomaten in San Salvador.  Bijvoorbeeld in of rondom de grote malls (in de regel met een limiet van 100 USD voor buitenlanders). Het is verstandig om bij het pinnen altijd een creditcard achter de hand te houden, want reguliere pinpassen worden meestal niet geaccepteerd. Zorg daarnaast altijd voor voldoende cash, aangezien er in de kleinere plaatsen (zelfs niet in het toeristische Suchitoto) niet altijd geldautomaten voorhanden zijn. 
De valuta van El Salvador is de Amerikaanse dollar. 
1 Euro = 1,06 USD (richtkoers)
 
 
Reisbestemmingen El Salvador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring