Vervoer naar Ecuador

Het ligt voor de hand dat je vliegt op Quito. De belangrijkste luchthaven van Ecuador is Aeropuerto Internacional Mariscal Sucre dat zich op 25 km van Quito bevindt. Een andere grote luchthaven is José Joaquín de Olmedo International Airport, dat op 5 km ten noorden van het centrum van Guayaquil is gelegen. 
 

Vervoer in Ecuador

Ecuador is voor Zuid-Amerikaanse begrippen een compact land te noemen. De meeste plekken zijn goed bereikbaar over de weg, want Ecuador heeft een uitstekende infrastructuur en een uitgebreid busnetwerk. Er zijn verscheidene busmaatschappijen die de nodige variatie bieden qua comfort en prijs. Grotere afstanden kun je ook vliegend afleggen. Dat kan met TAME en Avianca Ecuador. Beide Ecuadoraanse luchtvaartmaatschappijen verzorgen ook vluchten naar de Galápagoseilanden. 

Veiligheid Ecuador

Als geheel is Ecuador tamelijk veilig te noemen. Guayaquil, de grootste stad van Ecuador, had in het verleden een slechte reputatie maar de veiligheid is daar de laatste jaren aanzienlijk verbeterd. In het toeristische Quito is het raadzaam om je 's avonds voor grotere afstanden per taxi te verplaatsen.  
 

Tijdsverschil Ecuador

In de wintertijd is het 6 uur en in de zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland en België. Op de Galápagoseilanden is het in de winter 7 uur en in de zomer 8 uur vroeger dan in Nederland en België

Telefoneren Ecuador

Het internationale toegangsnummer van Ecuador is 593. Als je belt vanuit Nederland of België begin je met de toegangscode '00' en vervolgens het landnummer '593'. Als je vanuit Ecuador naar Nederland of België wilt bellen, draai je '00' gevolgd door '31' (Nederland) of '32' (België). 
 

Reisdocumenten Ecuador

Nederlanders en Belgen hebben een paspoort nodig dat na vertrek uit Ecuador minimaal 6 maanden geldig is. Je kunt dan maximaal 3 maanden in het land blijven. Daarnaast is het verplicht om over een medische reisverzekering te beschikken als je in Ecuador wil verblijven

Klimaat Ecuador

Ecuador heeft geen echte zomer of winter, maar kent wel een droog- en regenseizoen. Voor het kustgebied geldt dat december tot en met februari het aangenaamst is. Quito kent een gematigd klimaat met lenteachtig weer. Het droogseizoen in Quito (aangemerkt als zomer) loopt van juni tot en met september. De Galápagoseilanden kennen ook twee seizoenen. Houd tijdens het regenseizoen (van januari tot en met juni) op de eilanden rekening met stevige regenbuien en temperaturen van rond de 30 graden. In het droogseizoen (juli tot en met december) loopt de temperatuur terug tot 22 graden en is er meer bewolking. De meeste toeristen doen de Galápagoseilanden aan in de volgende twee periodes: van juni tot en met augustus en van december tot en met januari.

Gezondheid Ecuador

Als je de jungle ingaat, dan zijn malariatabletten en vaccinatie tegen de gele koorts aan te bevelen. Gezien de ligging bij de evenaar moet je in Ecuador extra attent zijn op de risico's van de zon. Benader tijdig instituten als het GGD voor alle aanbevolen vaccinaties. 

Geld Ecuador
De valuta van Ecuador is de Amerikaanse dollar.
€1 = 1,14 dollar (richtkoers) 

Elektriciteit Ecuador

De stopcontacten in Ecuador zijn berekend op stekkers met twee platte pinnen. Een adapter of wereldstekker is nodig voor de aansluiting van Europese elektrische apparaten.

 

 

Reisbestemmingen Ecuador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring