Vervoer naar en van Ecuador
Het ligt voor de hand dat je vliegt op Quito. De internationale luchthaven is Aeropuerto Internacional Mariscal Sucre, gelegen op 25 kilometer van Quito. Een andere grote luchthaven is José Joaquín de Olmedo International Airport, op 5 kilometer ten noorden van het centrum van Guayaquil. 
 
Vervoer in Ecuador
Ecuador is voor Zuid-Amerikaanse begrippen een compact land en de meeste plekken zijn goed bereikbaar over de weg. Ecuador heeft een uitstekende infrastructuur en kent een uitgebreid busnetwerk. Veel busmaatschappijen maken hier deel van uit met de nodige variatie qua comfort en prijs. Wat grotere afstanden kun je ook vliegend afleggen wat kan met TAME en Avianca Ecuador. Beide Ecuadoriaanse luchtvaartmaatschappijen verzorgen tevens vluchten naar de Galápagoseilanden. 

Veiligheid Ecuador
Als geheel is Ecuador tamelijk veilig te noemen. Guayaquil, de grootste stad van Ecuador, had in het verleden een slechte reputatie maar de veiligheid is daar de laatste jaren aanzienlijk verbeterd. In het toeristische Quito is het raadzaam om je 's avonds per taxi te verplaatsen.  
 
Tijdsverschil Ecuador
In de wintertijd is het 6 uur en in de zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland en België. Op de Galápagoseilanden is het in de winter 7 uur en in de zomer 8 uur vroeger. 
 
Telefoneren Ecuador
Het internationale toegangsnummer van Ecuador is 593. Als je belt vanuit Nederland of België begin je met de toegangscode '00' en vervolgens het landnummer '593'. Als je vanuit Ecuador naar Nederland of België wilt bellen, draai je '00' gevolgd door '31' (Nederland) of '32' (België). 
 
Reisdocumenten Ecuador
Nederlanders en Belgen hebben een paspoort nodig dat na vertrek uit Ecuador minimaal 6 maanden geldig is. Je kunt dan maximaal 3 maanden in het land blijven. Daarnaast is het verplicht om over een medische reisverzekering te beschikken als je in Ecuador wil verblijven

Klimaat Ecuador
Ecuador kent geen echte zomer of winter, wel is er een droog- en regenseizoen. Voor het kustgebied geldt dat december tot en met februari het aangenaamst is. Quito heeft een gematigd klimaat met lenteachtig weer. Het droogseizoen in Quito (aangemerkt als zomer) loopt van juni tot en met september. De Galápagoseilanden kennen ook twee seizoenen. Houd tijdens het regenseizoen (van januari tot en met juni) op de eilanden rekening met stevige regenbuien en temperaturen van rond de 30 graden. In het droogseizoen (juli tot en met december) loopt de temperatuur terug tot 22 graden en is er meer bewolking. De meeste toeristen doen de Galápagoseilanden aan gedurende twee periodes: van juni tot en met augustus en van december tot en met januari.

Gezondheid Ecuador
Als je de jungle ingaat, dan zijn malariatabletten en vaccinatie tegen de gele koorts aan te bevelen. Gezien de ligging bij de evenaar moet je in Ecuador extra attent zijn op de risico's van de zon. Benader tijdig instituten als het GGD voor alle aanbevolen vaccinaties. 

Geld Ecuador
De valuta van Ecuador is de Amerikaanse dollar.
€ 1 = 1,10 dollar (richtkoers per 25 januari 2020)
 
Elektriciteit Ecuador
De stopcontacten in Ecuador zijn berekend op stekkers met twee platte pinnen. Een adapter of wereldstekker is nodig voor de aansluiting van Europese elektrische apparaten.

 

 

Reisbestemmingen Ecuador

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring