Vervoer naar Quito

KLM vliegt naar Quito heen en weer voor circa 600 euro. Heen vlieg je rechtstreeks (reistijd van 12 uur); terug heb je vaak een tussenstop op Guayaquil (reistijd van 14 uur). 
Op 25 kilometer van het historisch centrum van Quito is Aeropuerto Internacional Mariscal gelegen. De taxi's vanaf de luchthaven kennen vaste tarieven en laat je wat dat betreft informeren op de luchthaven voor de laatste stand van zaken. Er vertrekken ook bussen vanaf het vliegveld naar verschillende busterminals in de stad. Als je bijvoorbeeld Baños gaat bezoeken dan ga je naar de Quitumbe busterminal in het zuidelijk deel van Quito.  
 

Vervoer in Quito 

Als je in de stadswijk Mariscal verblijft dan kun je overdag wandelend goed uit de voeten. In de avonduren (ongeveer na 20:00 uur) is een taxi vanuit veiligheidsoverwegingen aan te bevelen en dat geldt ook voor andere wijken in Quito. In Quito kun je je ook op de Nederlandse wijze verplaatsen. Voor fietsers zijn namelijk speciale fietswegen aangelegd: Ciclovía. Buiten deze speciale fietsroute is het niet aan te raden om zomaar op de fiets te stappen in Quito gezien het hectische verkeer. Avontuurlijke reizigers die een woordje Spaans spreken kunnen ook gebruik maken van de Trolebus, de Ecovía, de Metrobus en de reguliere bus en tram. Elk openbaar vervoer kent hetzelfde tarief van circa 25 dollarcent per reis, ongeacht de afstand. 

Veiligheid Quito

Zakkenrollers zijn actief op verschillende plaatsen in Quito. Houd met name in het openbaar vervoer je eigendommen goed in de gaten. Officiële taxi's zijn uitgerust met een groot officieel registratienummer (check hiervoor de zijkant of voorruit), twee camera's en een voor én achter een oranje nummerplaat. Leg tassen in restaurants goed in het eigen zicht, liefst op de tafel en vooral niet onder de tafel of stoel. 
 

Klimaat Quito

Quito kan het hele jaar door goed bezocht worden. Gezien de ligging bij de evenaar kent Quito maar twee seizoenen: zomer en winter. De zomer loopt van juni tot september en wordt gekenmerkt door blauwe luchten en weinig regen. De 'winter' loopt van oktober tot mei en kent meer regen maar nooit voor al te lange periodes. Opvallend zijn de verschillende weertypes die zich in de winterperiode op één dag kunnen voordoen. Zo kun je een lente-achtige morgen van 20 graden beleven opgevolgd door een herfstachtige middag. 

 

Terug naar introductie Quito


Reisbestemmingen Ecuador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring