Vervoer naar Chili

Het ligt voor de hand dat je vliegt op Santiago de ChileGelegen op 15 kilometer ten westen van het centrum van de Chileense hooofdstad is Aeropuerto Internacional Arturo Merino Benítez (of simpelweg Aeropuerto de Santiago) de belangrijkste luchthaven van Chili. 

Vervoer in Chili

In het immens grote Chili is vliegen soms een betere optie dan reizen met de bus. Je kunt kiezen uit maatschappijen als LAN en Sky Airline. Chili kent goede en efficiënte busverbindingen die worden verzorgd door verschillende busmaatschappijen. Voor grote afstanden is het aan te bevelen om een buskaartje te reserveren. Door Chili loopt de 1200 kilometer lange Carretera Austral van Puerto Montt naar Villa O'Higgins. Deze voert langs fjorden, groene heuvels, regenwoud, blauwe meren om uiteindelijk uit te monden in de pampa. Overnachten langs de snelweg kan o.m. in lodges en campers.   

Veiligheid Chili

Chili geldt als een van de veiligste en rijkste landen van Zuid-Amerika. Wel heeft het land zo nu en dan te kampen met zware protesten (niet zelden studenten) die reizigers kunnen treffen, in het bijzonder in haar hoofdstad. Chili bevindt zich in een aardbevingsgevoelig gebied en heeft met enige regelmaat te kampen met aardbevingen. Maar Chili is goed voorbereid met verscheidene aardbevingsbestendige kelders op tal van plekken in het land, duidelijk gemarkeerd. 

Vaccinaties Chili

Voor Chili gelden geen verplichte vaccinaties. Toch worden enkele inentingen aanbevolen, benader hiervoor instituten als de GGD.

Tijd Chili

In onze wintertijd is het in Chili 4 uur vroeger dan in Nederland en België; in de zomertijd is dit 5 uur.

Telefoneren Chili

Het internationale toegangsnummer van Chili is 56. Als je belt vanuit Nederland of België begin je met de toegangscode '00' en vervolgens het landnummer '56'. Als je vanuit Chili naar Nederland of België wilt bellen, draai je '00' gevolgd door '31' (Nederland) of '32' (België).

Reisdocumenten Chili

Nederlanders en Belgen hebben voor Chili een paspoort nodig dat minimaal 6 maanden geldig is. Je kunt dan maximaal 3 maanden in het land blijven. Je kunt je visum verlengen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken (Callle Balmadceda 1350, Santiago de Chile). 

Klimaat Chili

Het middengebied van Chili (waaronder Santiago de Chile) kent in de regel het aangenaamste klimaat en is het hele jaar door geschikt om te bezoeken. Het zuiden laat zich het best bezoeken van december tot februari en het noordelijke woestijngebied in het voor- en najaar.

Geld Chili

De Chileense valuta is de Peso (CLP).
€ 1 = 890,35 CLP (richtkoers) 

Elektriciteit Chili

De stopcontacten in Chili zijn berekend op stekkers met twee platte pinnen. Een adapter of wereldstekker is nodig voor de aansluiting van Europese elektrische apparaten.

 

 

Reisbestemmingen Chili

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring