In het zuidoosten van Peru vinden we het drukke en ietwat chaotische Ica dat goed is voor ruim 250.000 inwoners. De provincie van Ica is erg droog maar verrassend genoeg is het gebied rondom Ica erg vruchtbaar en rijkelijk bezaaid met akkers met katoen, druiven en andere vruchten. In 1563 werd de hoofdstad van de gelijknamige provincie door de Spanjaarden gesticht wat samenging met het planten van wijngaarden. Dit maakt Ica de wijn capital van Peru en één van de grote piscoproducenten. Een andere toeristentrekker van Ica is Museo Regional de Ica, beroemd vanwege de opmerkelijke schedels uit de Paracascultuur. 


Het beste museum van Zuid-Peru

Als je iets van de geschiedenis en de cultuur van deze regio wilt begrijpen dan is een bezoek aan Museo Regional de Ica een must. Er zijn voorwerpen uit de Nazca- en Inca- en cultuur te bekijken maar het meest tot de verbeelding spreken de gedeformeerde schedels uit de Paracascultuur. Bij jonge kinderen werden planken heel strak aan het hoofd gemaakt met als doel de schedels te deformeren. Wanneer de planken aan de zijkant van het hoofd werden bevestigd, groeide de schedel in een soort punt omhoog. Soms werden de planken aan de voor- en achterkant van het hoofd bevestigd en groeide de schedels in de breedte. De schedels die in het museum te zien zijn, laten dit heel goed zien. In de tuin van het museum bevindt zich een grote maquette van de Nazcalijnen, een aardig voorproefje voor wie de Nazcalijnen nog vanuit de lucht gaat bekijken.


Wijn en pisco proeven


Ica is de grootste wijnproducent van Peru. Door het droge woestijnklimaat heeft de druif - en dus de wijn - een erg zoete smaak. Zelfs de semi-seco, halfdroge, wijn wordt door Europeanen als erg zoet ervaren. Hoewel Peru van zichzelf geen wijnland is, komen er uit de regio Ica toch lekkere wijnen zoals Intipalka, Doña Ana en Tacama. Hoewel het welbekende Peruaanse drankje pisco uit de nabijgelegen stad Pisco komt, zijn er ook in de buurt van Ica behoorlijk wat piscoproducenten te vinden. De wijn en pisco uitproberen? Rondom de Plaza de Armas vind je verschillende winkels waar pisco en wijn geproefd en gekocht kan worden. Of nog leuker, bezoek een van de wijn- en piscobodega's om er meer over te leren. Het hele jaar door kun je de bodega's bezoeken maar de beste periode is tijdens de oogst tussen eind februari en april. Tijdens de oogstperiode wordt ook het Fiesta de la Vendimia gevierd. Tijdens dit oogstfeest worden processies gehouden, gedanst, muziek gemaakt en zijn er paardenshows om de oogst te vieren. Veelbezochte bodegas zijn Bodega Vista Alegre en Bodega Tacama. 

 
 
 
 

 


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring